Dames 1 Kwiek wint opnieuw van SVBO.

Na een weekend vrij te zijn geweest moest Dames 1 van Kwiek een uitwedstrijd spelen tegen dames 2 van SVBO uit Barger-Oosterveld. De thuis wedstrijd werd makkelijk gewonnen met 20-4 maar bij SVBO uit weet je nooit wat voor een tegenstander je treft.

Een ding was zeker er zou worden gespeeld om de winst, dat moet ook om in het spoor te blijven van de koplopers.
Het eerste doelpunt kwam van de hand van Kwiek maar in de tegenaanval maakte SVBO alweer gelijk. Daarna lukt het Kwiek om snel 3 doelpunten te scoren en de verdediging dicht te houden. Pas na 10 minuten wist SVBO te scoren. Het was Ellen Bakker die het verschil snel weer naar 2 doelpunten bracht. Maar bij Kwiek lukte het even iets minder om te scoren SVBO kreeg een penatly toegekend en benutte die waardoor SVBO bij wist te blijven. Het was Jolanda Steven die bij 4-6 de ban brak voor Kwiek met een mooie goal vanaf de cirkel. Het waren 4 snelle aanvallen van Corine Bijl, Ellen Bakker en Brenda Duinkerken die er voor zorgden dat Kwiek met een redelijke comforabele voorsprong 4-10 kon gaan rusten.

Kwiek begon gretig aan de tweede helft er werd al snel 4 maal snel achter elkaar gescoord. En waar in de eerste helft nogal open werd verdedigd stond het nu helemaal dicht aan de cirkel er moest een penalty aan te pas komen om SVBO te laten scoren 5-14. De dames schrokken hier niet van en gingen rustig door met scoren. Via een aantal mooi uitgespeelde aanvallen met doelpunten van Marit Benjamins, Corine Bijl, Mallisa Vos en Jolanda Stevens liep Kwiek uit naar 5-20. Pas bij het 6de doelpunt wist een speelster van SVBO een gaatje te vinden in de verdediging van Kwiek. Ook dit kon de dames van Kwiek niet deren en werkte Kwiek verder aan hun doelsaldo zowel in voor als tegen doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-27.

Door deze winst weet Kwiek de 3de plaats vast te houden in het klassement. Kwiek staat 4 punten achter op de nummer 1 HVC maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. De dames kunnen zich in de achtervolging geen misstap veroorloven. Dames 2 van Kwiek speelde ook een uitwedstrijd in Meppel tegen Meppel AZ . Ook zei wisten te winnen met 18-12 en blijven daardoor koploper in hun poule. Weleenswaar met 4 wedstrijden meer gespeeld dan de nummer 2.

Volgende week wachten de dames 2 van HVZ-Vivendi uit Oosterhesselen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Marke in Hollandscheveld om 13:55. Aansluiten strijden de Heren voor de winst.