Dames HV Kwiek winnen van koploper SVWW

Afgelopen zondag speelde de Dames 1 van HV Kwiek tegen SVVW uit Westerbork. Willen de dames van Kwiek nog aanspraak maken op het kampioenschap dan moet deze wedstrijd gewonnen worden.

SVWW is koploper in de poule Kwiek staat nog altijd op een 3de plaats. De uitwedstrijd in Westerbork werd door de dames van Kwiek nipt verloren met 15-14 dat maakt dat de dames van Kwiek wat willen rechtzetten.
Direct aan het begin van de wedstrijd is te zien dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Het is SVWW die de score weet te open door een toegekende penalty te benutten.

Kwiek weet de aanval daar op de score weer gelijkt te trekken door een doelpunt van Monique Kroezen. Kwiek wist zelfs opvoorsprong te komen door een doelpunt van Dyonne van Slochteren. Door 2 toegekende penalty’s wist SVWW op voorsprong te komen. Het was Esmee Kolk die de stand niet veel later weer recht trok. Weer kreeg SVWW 2 penalty’s toegekend van de scheidsrechter en ook deze werden benut waardoor SVWW op 3-5 wist te komen. Het laatste doelpunt van de 1ste helft werd gescoord door Kwiek van uit de hoek door Corine Bijl waardoor er werd gerust met 4-5.

In de 2de helft moest er een schepje boven op bij Kwiek voor al in de afronding om de achterstand om te buigen in een voorsprong. De dames gingen goed van start want het was Brenda Duinkerken die de stand weer gelijk trok. Niet veel later wist SVWW dan eindelijk hun eerste velddoelpunt te zetten 5-6. SVWW wist nog een punt uit te lopen door nogmaals een penalty te benutten. Hierna was het Kwiek die het net wist te vinden 2 aanvallen achter elkaar wist Brenda Duinkerken te scoren waar door Kwiek op 7-7 kwam. Hierna was het Esmee Kolk die in eerste instantie een penalty miste maar de rebount wel scoorde.

Brenda Duinkerken wist van af de hoek opnieuw het net te vinden waardoor Kwiek een gaatje van 2 punten sloeg 9-7. Een van richting veranderde bal bracht SVWW op 9-8 maar een mooi geplaatste bal van Ellen Tolman zette kwiek op 10-8. Het bleef spannend want opnieuw kreeg SVWW een penalty en wist deze opnieuw te benutten.

Esmee Kolk bracht de stand op 11-9 vanaf de hoek. Het laatse doelpunt wat SVWW wist te scoren was opnieuw een penalty. Het slot was aan Kwiek opnieuw wist Brenda Duinkerken van af de hoek te scoren en bracht de eindstand op het bord 12-10

Volgende week spelen de dames 1 een uit tegen E&O uit Emmen.