Dames senioren, eerste wedstrijd van 2014 meteen tegen koploper

Op zondag 12 januari reisden de dames van HV Kwiek af naar Westerbork om daar hun eerste wedstrijd van 2014 te spelen.

Na al die oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en zes weken geen wedstrijd te hebben gehad, zou dit hoe dan ook een zware pot gaan worden voor de dames van Kwiek.

Na een korte warming up was het om 12.25 uur eindelijk zo ver. De koploper S.V.W.W. was fanatiek en vastberaden om de punten thuis te houden. Uiteraard probeerde de dames van Kwiek het de thuisploeg extra zwaar te maken. Pas na drie minuten wist S.V.W.W. hun eerste doelpunt te maken vanuit een breakout.
De dames van Kwiek moesten nog even warm gooien en kwamen, net als een diesel, wat later op gang.
Na een breakout, een aanval en een penalty stond het na tien minuten 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na een overtreden van S.V.W.W. kreeg Kwiek een penalty mee en dat was het eerste doelpunt voor de dames van Kwiek, precies wat ze nodig hadden! Vanaf dat moment ging Kwiek als een speer en binnen vijf minuten stond het 4-3, nog wel in het voordeel voor de thuisploeg. De dames van Kwiek stonden sterk te verdedigen en het was lastig voor de dames van S.V.W.W. om door de verdediging heen te komen. Eén keer wisten ze te scoren vanaf de rechter opbouw. Daarna door een klein foutje in de verdediging van Kwiek kreeg S.V.W.W in de vijfde minuut een pengel, dat bracht de ruststand op 6-3.

Na een peptolk van elkaar, waren de dames van Kwiek vastberaden om de punten mee naar Hoogeveen te nemen. Ook in het begin van de tweede helft had Kwiek weer iets meer moeite om er goed in te komen, dit vooral in de aanval. Het ontbrak vooral aan scorend vermogen, maar de verdediging stond weer als een huis. Pas in de vierentwintigste minuut wist S.V.W.W. te scoren vanaf de linker opbouw. Pas in de achttiende minuut wist Kwiek het eerste doelpunt van de tweede helft te maken, mooi druk gezet en er werd gescoord vanaf de linker hoek. 7-4, helaas nog steeds in het voordeel van de dames van S.V.W.W. Beide teams wisten goed stand te houden in de verdediging en aan beide kanten was er even veel balverlies tijdens de aanvallen. Tijdens de aanvallen van S.V.W.W. wisten zij twee keer te scoren vanaf de linker opbouw en waren inmiddels uitgelopen tot 9-4. Vanaf de veertiende minuut wisten de dames van Kwiek nog terug te komen, allereerst een doelpunt vanuit een mooie breakout! Helaas wisten de dames van S.V.W.W. ook te scoren vanuit een break, 10-5.
De volgende twee aanvallen was het wel raak en de dames van Kwiek kwamen terug met nog maar drie punten verschil, 10-7. Helaas kwamen de dames van Kwiek een beetje conditie te kort en kregen vier breakouts tegen, vier doelpunten erbij voor S.V.W.W.
Kwiek gaf niet op en wist door te vechten tot in de laatste minuten. Kwiek kreeg nog een penalty mee door een overtreding van S.V.W.W. Tot slot werd er goed vrijgelopen in de aanval van Kwiek en kon de rechter opbouw mooi door de verdediging heen lopen en maakte in de laatste minuut nog een geweldig doelpunt! Geknokt tot het fluitsignaal, maar de punten zijn gebleven bij de koploper. Een mooie eindstand van 14-9 en de dames van Kwiek konden met opgeheven hoofd terug naar Hoogeveen.

De dames van Kwiek bedanken de versterking van de meiden B jeugd, de fantastische inzet en voor de doelpunten uiteraard, meiden bedankt!