Eerste nederlaag handbaldames Hodo-Kwiek 1

Het studententeam De Cirkeltijgers uit Groningen waren afgelopen zondag de tegenstander van de dames van Hodo-Kwiek 1.

Na een goede reeks van 5 winstpartijen was Hodo-Kwiek 1 er op gebrand om ook hun 6 wedstrijd op rij te gaan winnen. Alleen daar dachten de dames uit Groningen anders over en zijn bezorgde de dames van Hodo-Kwiek 1 hun eerste nederlaag van dit seizoen.

In de eerste 15 minuten ging het gelijk op. Geen van beide teams wist afstand te nemen. De Cirkeltijgers wisten als eerste te scoren, maar Brenda Duinkerken en Ellen Tolman wisten vlak achter elkaar te scoren en zo de stand na 2-1 te brengen. Maar de studenten uit Groningen wisten via de cirkelloopster de 2-2 te scoren, en door een gemiste strafworp aan de kant van Hodo-Kwiek, wisten de Cirkeltijgers via een snelle aanval de 2-3 te scoren en een aanval later zelfs de 2-4 op het bord te zetten. Hodo-Kwiek wiste door een snelle aanval, opbouwster Ellen Tolman vrij te spelen en deze scoorde de 3-4. Hodo-Kwiek had het moeilijk, kwam niet of nauwelijks in het spel en moesten echte knokken om in de buurt van de studenten te blijven. Het snelle spel wat anders zo, n sterk wapen is van de dames van Hodo-Kwiek, werd goed verdedigd door de Cirkeltijgers en de thuisploeg kwam niet in het spel. Ongeduldig en onrustig spel zorgde ervoor dat het net niet wilde gaan lopen bij de dames van Hodo-Kwiek . De Cirkeltijgers wisten hiervan te profiteren en liepen uit naar een ruststand van 6-11. Voor Hodo-Kwiek wisten Brenda Duinkerken en Corine Bijl (2x) te scoren.

Er moest anders gespeeld worden in de 2e helft. Iedereen moest er 2 stappen bij doen en er moest meer rust komen in het spel van de dames uit Hollandscheveld/Hoogeveen.  Deze opdracht werd direct goed uitgevoerd door de thuisploeg en via Ellen Tolman werd de stand op 7-11 gezet en ook de 8-12 kwam vanuit een schot van Ellen Tolman. Laura Veld wist via een strafworp de 9-12 te noteren en vanuit een break out was het Malissa Vos die de keepster van de Cirkeltijgers wist te passeren en zo de 10-12 wist te scoren. De aansluitende treffer werd gescoord door Monique Kroezen en zo was het 11-12 met nog 16 minuten te spelen. Waar het leek dat de thuisploeg de regie overnam, daar was het de Cirkeltijgers die hun voorsprong wisten uit te bouwen. Binnen 5 minuten wisten de bezoekers 3 strafworpen te verzilveren en ook nog een break-out te scoren en zo was de voorsprong in no-time weer uitgebreid naar 11-16. Dit was de genadeklap voor Hodo-Kwiek. Marit Benjamins scoorde vanuit de middenopbouw de 12-16 en Jolanda Stevens wiste nog de 13-16 te scoren vanuit een strafworp, maar de tijd begon te dringen. A-Jeugdspeelster Dyonne van Slochteren wist vanaf de cirkel de 14-17 op het scorebord te zetten, maar het was te laat. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd door Ellen Tolman gescoord en zo was de eindstand 15-18 in het voordeel van de bezoekers.

En dompertje voor ons team. We begonnen goed, maar wisten deze keer niet de touwtjes in handen te houden. We hebben alles geprobeerd om dit wel te krijgen, maar de tegenstander was vandaag sterker. Vandaag was het de wedstrijd van net niet voor ons. 12 x op de paal of lat geschoten, het net te laat naar de tegenstander toe verdedigen. Alles net niet. Wat vandaag wel goed ging was het spel van de jeugdspeelsters. Esmee Kolk en Dyonne van Slochteren hebben hun best gedaan en jammer voor hun dat we het niet hebben weten om te zetten naar winst.

Het 2e dames team van Hodo-Kwiek wist hun wedstrijd wel om te zetten tot een mooie uitslag. Met snel spel en mooie aanvallen waren de dames te sterk voor de dames van Meppel-AZ. Een overtuigende overwinning was het voor de thuisploeg, eindstand 32-13.