A-jeugd Kwiek zevende op NK beachhandbal 2016

Hoogeveen - Het NK beachhandbal in Biddinghuizen werd dit weekend gehouden. De dames A-jeugd van Kwiek hadden door twee goede kwalificatietoernooien (twee keer tweede) zich als zevende geplaatst voor het NK waar er maar voor acht teams plaats was.

Nadat bekend werd dat de dames naar het NK zouden gaan, zat de sfeer er goed in. Iedereen was enthousiast en keek uit naar het weekend. Er werd een campingplek gereserveerd voor het weekend, beach-sokken werden aangeschaft en dankzij sponsor Raak Group hadden de dames echte beach-hemden.

Genieten

Op zaterdag was het dan zo ver, de eerste wedstrijd op een NK. Onder het motto ‘geniet van deze ervaring’, gingen de dames de wedstrijden in. De dames presteerden de eerste wedstrijd goed en werd na een verloren eerste set de tweede set binnengesleept en tevens gelijk hun eerste punt op een NK gehaald. Door de tweede set te winnen, dwongen de dames een ‘shoot-out’ af. Helaas hadden de dames van Kwiek pech in de afronding en ging de tegenstander er met de winst vandoor.

De volgende wedstrijd was tegen regerend beachkampioen Voorwaarts uit Twello. De dames uit Twello lieten zien dat zij over meer kwaliteiten beschikten dan Kwiek en kwamen beide sets ook niet in de problemen. Helaas voor Kwiek waren de scheidsrechters ook niet in ons voordeel en werden er veel dubieuze tijdstraffen uitgedeeld aan Kwiek-spelers. Hierdoor waren een drietal spelers die met rood het veld moesten verlaten.

Laatste poulewedstrijd

De volgende dag werd de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Maedilon VZV. Aan de zijde van Kwiek werden door gebrek aan concentratie veel fouten gemaakt. De tegenstanders benutte dit optimaal en wonnen beide sets waardoor de dames van Kwiek als vierde in de poule waren geëindigd.

Twee uur later volgde de eerste kruisfinale tegen de nummer 3 van de andere poule. De dames van Kwiek stonden aan het begin van de komende wedstrijd qua concentratie veel beter dan alle voorgaande wedstrijden. De eerste set tegen Combinatie ‘64 uit Losser was dan ook een uitermate spannende set. Helaas viel Dyonne van Slochteren na een paar minuten uit door een ongelukkige val op haar voet. Na foto’s te hebben genomen in het ziekenhuis in de buurt, bleek het gelukkig mee te vallen. De eerste  set eindigde uiteindelijk in 9-9 en moest de set worden beslist door een ‘golden goal’. Door pech aan de zijde van Kwiek scoorden de dames uit Losser als eerste. De tegenstanders lieten de tweede set zien dat zij over meer kwaliteit beschikten en wonnen hiermee de wedstrijd.

Als laatste wedstrijd moest er worden gestreden om de zevende en achtste plaats. De tegenstander is bekende van de dames van Kwiek namelijk HVE uit Erica. De laatste zes onderlinge wedstrijden werden allemaal gewonnen door HVE. Er stond dus nog een zware wedstrijd te wachten. Door een uitstekende dekking en afronding in de beginfase van de wedstrijd stond Kwiek binnen enkele ogenblikken op een 7-0 voorsprong. Door de spanning aan de zijde van Kwiek kwam HVE nog goed terug, maar Kwiek hield het hoofd koel en de eerste set werd gewonnen met 13-11. HVE herpakte zich en won de tweede set. Er kwam dus alweer een beslissende ‘shoot-out’. Na een zenuwslopende shoot-out trok Kwiek aan het langste eind en was de zevende plaats op het NK beachhandbal een feit.

Benieuwd naar alle foto's? Bekijk ze snel door op deze link te klikken:

Foto's NK beachhandbal 2016