DAMES 1 HODO/KWIEK SPELEN SPANNENDE WEDSTRIJD IN GRONINGEN

De handbaldames van Hodo/Kwiek moesten zondag voor de laatste keer dit seizoen een uitwedstrijd. Deze wedstrijd vond plaatst in Groningen en de tegenstander waren de studenten van de Cirkeltijgers.

De wedstrijd begon een beetje tam en zowel het thuisteam als de bezoekers konden moeilijk het spel maken. Na 6 minuten stond er een stand van 2-0 op het bord, en de 2-1 werd door Corine Bijl gescoord door de verdediging van de Cirkeltijgers te passeren. De 3-2 werd vanaf de cirkel gescoord door Jolanda Stevens, nadat Marit Benjamins haar prima wist vrij te spelen. Het spel werd feller en sneller en beide teams probeerde door mooie aanvallen elkaars verdediging te passeren, maar beide aan beide kanten werd er goed verdedigd. De Cirkeltijgers wisten een kleine voorsprong te houden, maar de Hodo/Kwiek dames wisten bij te blijven. Marit Benjamins scoorde de 4-3 en de 5-4 werd door Laura Veld gescoord door een snoeihard schot vanuit de linkerhoek. Ook Ellen Tolman en Monique Kroezen wisten vanuit de opbouw te scoren en wisten de stand naar 6-6 te brengen. Hodo/Kwiek bleef drukken op de opbouw van de studenten en wisten voor het eerste een voorsprong te pakken door een snelle uitbraak van Corine Bijl.  De Cirkeltijgers wisten de aansluiting te scoren en tot de rust bleef het spannend, om en om werd er gescoord. Voor Hodo/Kwiek scoorde Ellen Bakker en Corine Bijl en de wisten de ruststand op 9-8 te zetten.

Vanaf het begin van de 2e helft wisten beide teams de snelheid en de felheid vast te houden en dit spel werd tot de 55 minuut van de wedstrijd gespeeld. Hodo/Kwiek was sterker, maar wist ook moeilijk  het net te vinden. Het spel was snel en de dames wisten de verdediging van de Cirkeltijgers regelmatig te passeren, maar wisten niet de keepster te passeren. Hierdoor bleef de stand dicht bij elkaar, en tot 14-14 werd er om en om gescoord.   Met nog 5 minuten te spelen werd het zichtbaar dat de snelheid en felheid uit het spel ging, de kracht was er uit en wie nu als eerste wist te scoren, deelde een mentale tik uit aan de tegenstander. Jammer voor de dames van Hodo/Kwiek, want het waren de Cirkeltijgers wisten te scoren. De dames probeerde het nog wel, maar de schoten  op het doel werden minder krachtig niet meer zo gericht. Hiervan wist de thuisploeg te profiteren en de scoren naar 18-14 te brengen. Voor Hodo/Kwiek waren het Ellen Bakker (3x) Corine Bijl, Brenda Duinkeren en Jolanda Stevens die wisten te scoren.

Een spannende wedstrijd om te zien, het spel was fel en krachtig, maar helaas voor ons wisten de Cirkeltijgers het net iets beter af te ronden.  We gaan er alles aan doen om dit spel door te trekken naar volgende week, dan is het onze laatste wedstrijd en dat we de competitie kunnen afsluiten met een overwinning.