Dames 1 HV Kwiek wint moeizaam van VAKO

Na 2 weken vrij te zijn geweest moesten de dames van HV Kwiek afgelopen zondag een uitwedstrijd spelen tegen VAKO uit Vries. HV Kwiek staat nog steeds 3de op de ranglijst VAKO staat 5de om zicht te houden op de bovenste plaatsen moet er gewonnen worden.

Makkelijk is het vaak niet tegen VAKO de thuiswedstrijd werd met 13-13 gelijk gespeeld.

Kwiek had in de kleedkamer besproken om op tempo te gaan spelen, maar dit kwam er de eerste paar minuten niet uit. Kansen werden slecht benut en onnodige fouten werden er gemaakt. Pas na een minuut of 8 werd er voor het eerst gescoord helaas was het wel VAKO die het net wist te vinden. Niet veel later kwam Kwiek op gelijke hoogte door een doelpunt van Ellen Bakker. VAKO wist snel weer op voorsprong te komen 2-1. Kwiek kreeg een penatly toegekend en deze werd benut door Jolanda Stevens. Niet veel later kreeg ook VAKO een penalty en wist deze te benutten. Een snelle break bracht VAKO op 4-2. Hierna kreeg Kwiek een opleving en door 2 break outs van Esmee Kolk en het was Corine Bijl die Kwiek op voorspong zette 4-5. Het laatste doelpunt voor rust was van VAKO de ploegen gingen rusten met 5-5.

De tweede helft stond Kwiek beter dan in de eerste helft. Toch waren de eerste 2 doelpunten voor VAKO die zo uitliepen naar 7-5. Kwiek bleef er in geloven en een break en een prachtig benutte penatly een lobje over de keepster van Brenda Duinkerken bracht de omkeer. Kwiek wist ondanks een paar tijdstraffen uit te lopen naar 7-11. Pas 5 minuten voor het einde wist VAKO weer te scoren. 8-11. De dames van Kwiek kwamen nog even met 4 speelsters te staan door 2 tijdstraffen maar desondanks wisten ze de verdediging dicht te houden en geen doelpunten meer te incasseren. Kwiek maakte het laaste doelpunt waardoor de eindstand uitkwam op 8-12. Door de winst blijft Kwiek op de 3de plek op de ranglijst staan.

Volgende week spelen de dames van Kwiek een thuiswedstrijd tegen koploper S.V.W.W in de valkenlaan in Hoogeveen.