Dames 1 Hodo/Kwiek weten de wedstrijd tegen Borger met ruime cijfers te winnen.

Een thuiswedstrijd stond er op het programma voor de dames 1 van kwiek/hodo . Ds.2 van Borger waren de gasten.

 Kwiek/hodo begon fel aan de wedstrijd en zette direct de dames van Borger onder druk. Alleen werd dit niet omgezet naar doelpunten in de eerste 6 min. Ellen Tolman opende in de 7e min de score voor de thuisploeg. Een strafworp die door Jolanda Stevens werd benut zorgde voor de 2 -0. De druk bleef hoog en Hodo/Kwiek liep uit tot 6-0,

Door doelpunten van Brenda Duinkerken , Laura Veld en Ellen Tolman (2). Borger wist pas in de laatste minuten 2x het doel van Hodo/Kwiek te vinden. In de laatste minuut was het weer ellen tolman die het net wist te vinden voor de thuidploeg. Tussenstand 7-2.

 

In  tweede helft begon Hodo/Kwiek iets rustiger en Borger wist in deze minuten 2x te scoren. 
Het eerste doelpunt van Hodo/Kwiek kwam op naam te staan van Malissa Vos, die vanuit de hoek de keepster van Borger passeerde. De Hoogeveense dames kregen weer grip op de wedstrijd en voerde het tempo op. Snelheid was de opdracht in deze 2e helft en deze opdracht werd goed uitgevoerd. Elke keer als Borger probeerde te scoren was het Hodo/Kwiek die met 3 speelsters steeds in de 

Break- out gingen. Dit zorgde ervoor de  stand verder werd uitgebreid. Een strafworp werd benut door Jolanda Stevens en een aanval later was het Brenda Duinkerken die de 10-4 scoorde. Borger probeerde het wel, maar ze konden geen vuist maken tegen het snelle team van Hodo/kwiek. Wanneer ze wel tot schot kwamen, dan stond keepster Marieke Zwiers hun in de weg. 

In de resterende speeltijd liepen de dames uit Hoogeveen verder uit door doelpunten van Ellen Tolman (2), Malissa Vos (2) en Brenda Duinklerken , Pas in de 20e minuut wist Borger hun 5e en laatste doelpunt van deze wedstrijd te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd wist 

A-Jeugdspeelster Esmee Klok het net nog te vinden, nadat zedoor een mooi opgezette aanval vrij gespeeld werd. Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd gescoord door Laura Veld doordat ze vanaf de achterlijn de keepster van Borgen met een hard en geplaatst schot wist te  passeren. Eindstand van deze wedstrijd was 16-5 in het voordeel van de Hodo/Kwiek dames. 

 

Een zeer productieve middag. Hebben  vandaag ons spelletje weer goed kunnen spelen, de snelheid zat er goed in, verdedigend waren we zeer sterk, wat weer te zien is in de uitslag. 

A-Jeugdspeelsters Esmee Kolk en Marit Stoffers hebben vandaag weer laten zien dat onze jeugdspeelster steeds makelijker op dit niveau ingepast kunnen worden. 

Een productieve dag vandaag voor alle dames teams. Dames 1 en 2 hebben gewonnen en da A-Jeugd hebben er in de laatste minuut van hun wedstrijd er nog een gelijkspel uit weten te slepen.