Dames 1 Kwiek winnen voor de 5de maal achter elkaar!

Zondag speelden de dames 1 van Kwiek tegen HVZ-vivendi uit Oosterhesselen. Kwiek staan nog steeds op de 3de plaats in het klassement HVZ –Vivendi staat laatste.

Omdat beide koplopers HVC en S.V.W.W. gelijk hadden gespeeld was het van belang ook deze wedstrijd te winnen.
Toch was HVZ-vivendi de ploeg die als eerste wist te scoren. Corine Bijl trok al snel de stand weer gelijk voor Kwiek. Kwiek wist een paar aanvallen op rij niet te scoren en kreeg in de tegenaaval een penalty tegen. Deze werd gestopt door keepster Marieke Zwiers waardoor het 1 tegen 1 bleef. De aanvallen daarop werd er wel gescoord en liep Kwiek uit naar 3-1. Maar door slecht verdedigen kwam HVZ-Vivendi langzij 3-3. Kwiek leek hierdoor wakker te worden en liep snel uit naar 7-3 door doelpunten van Marit Benjamis, Brenda Duinkerken, Dyonne van Slochteren en Mallisa Vos. Vivendi wist even wat terug te doen en scoorde de 7-4. Verdedigend stond het bij Kwiek niet goed maar toch wisten de dames te gaan rusten met een 13-8 voorsprong.

De tweede helft begon moeizaam HVZ-vivendi kreeg 2 penalty’s toegekend en wisten deze te benutten. Maar daarna begon het aanvallend te lopen en door doelpunten van Ellen Tolman, Ellen Bakker en Marit Stoffers liep kwiek uit naar 18-10. HVZ-vivendi scoorde hierna de 18-11. Alleen was Kwiek niet te stoppen en dan vooral Jolanda Stevens die 3 maal achter elkaar het net wist te vinden. 22-11. Halverwege werd keepster Marieke Zwiers vervangen door jeugdkeepster Daniëlle Bodegraven en zij zette wederom een goede invalsbeurt neer.
Kwiek zette nog een kleine eindsprint in en scoorde nog 4 keer. Het slot was aan HVZ-vivendi die de eindstand bepaalden op 26-14

De rest van de maand Februari wordt er niet in wedstrijdverband gehandbald. Pas 5 maart staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen VAKO uit Vries.