Dames 1 verliest eerste competitie wedstrijd

Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 haar eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse tegen HVE2000. Helaas gingen de meiden nipt ten onder in Erica.

Voor de dames van Kwiek stond de eerste competitiewedstrijd in de 1ste klasse op het programma. HVE2000 uit Erika ontvingen onze dames. Gemotiveerd en met veel zin stapte Kwiek het veld op. Gezonde spanning ging door de aderen en een stroeve start volgde.
In de verdediging stonden de dames weliswaar oké maar net niet scherp genoeg. En in de aanval werden de kansen niet goed genoeg afgemaakt.
Met een ruststand van 9-13 was de achterstand behoorlijk te noemen.

In de rust trokken de dames zich even terug in de kleedkamer. Na een opbouwende speech van coach Stege waarin vertrouwen werd uitgesproken naar de dames kwamen ze gemotiveerd terug.
De verdediging stond geconcentreerd en werkte goed samen. De aanvallen werden prachtig en gedegen afgeslagen. De achterstand liep terug en na een 14-14 gelijke stand kwam Kwiek zelfs op 16-15 voorsprong.
Helaas volgde er een 2 minuten tijdstraf voor een actie die voortkwam uit groot enthousiasme maar niet nodig was geweest. Gevolgd door nog een 2 minuten straf voor een terug verdedig actie in ondertal. Toen de dames met 4 kwamen te staan vergaten ze de afspraken en werd het rommeliger. Na de tijdstraffen konden de meiden het niet weer oppakken en werd de strijd opgegeven.
De uiteindelijke uitslag van 17-22 was eigenlijk wat geflatteerd.

Coach Stege complimenteerde zijn ploeg voor de vechtlust en inzet en ziet mogelijkheden genoeg voor de rest van het seizoen.
Volgende week zaterdag 6 oktober komt Exito uit Sleen op bezoek in de Valkenlaan in Hoogeveen. Toegang is gratis.