Dames Recreanten vs HODO

23 april de laatste wedstrijd van ons seizoen stond op het programma. Gelukkig mooi dichtbij en lekker vroeg op de avond. Om 19.30 uur traden we aan in de sporthal in Hollandscheveld.

 Reina en Barbara konden er niet bij zijn, maar met 2 wissels op de bank zijn we tevreden. In deze streekderby opende Lilian de score met een listig balletje tussen de benen van de keeper.
HODO speelde in het begin wat rommelig, maar wist toch vrij snel te scoren.

We moesten even reorganiseren, maar toen kregen we goed vat op de aanval van HODO. Er werd goed geblokt. HODO probeerde vooral met listige, lage ballen te scoren. Dat dit niet lukte had ook veel te maken met het uitstekende blokwerk van Marjo. Die heeft inmiddels wel blauw bloed in de armen.
Wij probeerde iedere aanval met een break te beginnen en als dat dan niet lukte, snel de bal rond spelen. Beide lukte in het begin goed.

Lilian scoorde helemaal alleen op de break en Madelien wist een mooi opgebouwde aanval netjes af te ronden. 1-3 Daarna stokte de productie een beetje. We bleven wel goed spelen, maar
wisten niet te scoren. HODO had natuurlijk ook geen naaimeisje in het doel staan, nee die wist menig mooie ballen eruit te halen.
Petra gooide opeens het roer om, nadat ze al een aantal ballen ver over het doel geknald had. Ze ging laag schieten. Daar had HODO even geen antwoord op. Ze maakte de 1-4 en de 1-5. Tineke had ook het paal- en latwerk van de doelen van HODO al eens goed getest. Eindelijk in de 20e minuut van de eerste helft wist ze een bal binnen de palen en achter de keeper te plaatsen. Via een mooie break via Irma en Madelien naar Lilian werd de ruststand bepaald. 1-7

In de rust konden we genieten van een reuzendropdoos van Anita. Heerlijke dropjes in alle kleuren en maten. Het gaf zoals meestal weer een hoop positieve energie.
Het eerste harde schot van HODO werd opnieuw uitstekend geblokt door Marjo en ze gaf direct de bal zo’n vaart dat Lilian hem halverwege het veld kon oppikken en kon scoren op de break.
Riëtte, onze nieuwe aanwinst, is gespecialiseerd in het betere hoekwerk. Met een mooie schijnbeweging zette ze de verdediging op het verkeerde been en ze scoorde knap in de korte hoek.
We zette de wedstrijd voort met vooral veel breaks. Er werd goed gelopen en goed gevangen. Vooral Jessica ontpopte zich als een echte break loper waarbij ze menig goede assist gaf waarvan o.a. Madelien, Lilian en Tineke konden profiteren.
Toch bleef HODO aandringen. Wij stonden ook wel wat offensiever te verdedigen en dat gaf af en toe wat ruimte. Wat het hele seizoen nog niet gebeurd is gebeurde deze laatste wedstrijd. Irma heeft in de 2e helft meer doorgelaten dan in de 1e helft. De 2e helft scoorde HODO maar liefst 3x.
Wij scoorden juist in de 2e helft meer dan in de 1e vandaar dat de uitslag ook in ons voordeel was.
4-18.

Meer konden we ook niet scoren, want notulist Anita had het papier vol.
De statistieken van deze wedstrijd: Lilian 5x, Tineke 4x, Madelien 4 x, Petra 3 x, Riëtte 2x
Wij hebben echt een heel goed seizoen gedraaid. Niet 1 wedstrijd gelijk gespeeld laat staan verloren. TROTS AAN KOP ! Anita en Anita heel erg bedankt voor de verzorging en het coachen.
We gaan genieten van de vakantie en zien elkaar alleen nog maar tijdens 1 van onze vele feestjes.
De beenspieren gaan we pas weer in september opwarmen, de pols zullen we echter nog wel een beetje werk laten verzetten.