Dames recr. Kampioen

Kwiek – Beilen dames recreanten. Dinsdagavond 3 april stond de belangrijkste handbalwedstrijd van de dames op de rol.

Bij winst en zelfs bij gelijk spel zouden we kampioen zijn. Vorig jaar waren we ook kampioen, maar alleen maar omdat andere teams niet alle wedstrijden hadden gespeeld. Dit jaar was er sprake van een volwaardige competitie en daardoor hechten wij er veel waarde aan om deze wedstrijd te winnen.
De tribunes zaten bomvol en zelfs één van onze meest trouwe supporters, die tegenwoordig  wat sukkelt met zijn gezondheid, was ontsnapt uit het ziekenhuis om deze wedstrijd bij te wonen.
Hulde Vic, wij waarderen het enorm.

We waren compleet, dat wil zeggen de Anita’s (zonder de Johny’s, maar met drop en zakdoekjes) op de bank en 2 wissels.
Edwin had speciaal vrij genomen om te fluiten, super bedankt! (trouwens bedankt voor alle wedstrijden die je gefloten hebt dit seizoen.)
Wij hoorden hier pas van vlak voor de wedstrijd en wij hadden Linda al geregeld. Die maakte er absoluut geen probleem van en nam vervolgens samen met moeder Jenneke de honeurs waar achter de wedstrijd tafel.
Dames ook hiervoor hartelijk dank.
Nou alle dank betuigingen zijn nu wel geweest. De omlijsting was dus perfect. Nu alleen nog even winnen.

We begonnen fanatiek en voortvarend. Toch was het best nog lastig om de bal in het doel te werken. De dames van Beilen zijn altijd een lastige tegenstander en de keeper is goed.
Lilian wist als eerste doel te treffen middels een hard strak schot in de hoek. Beilen stond vrij offensief te verdedigen. Daardoor ontstond er wel wat ruimte op de cirkel. Door goed telopen kon Tineke op de cirkel vrij gespeeld worden en stonden we 2-0 voor.
Beilen bleef wel goed aandringen en ze hebben ook een paar beste schutters, maar onze IRMA is niet voor niets DE MINST GEPASSEERDE KEEPER van deze competitie en ze weerde zich ook deze keer prima.

Beilen kreeg ze er niet in. Suzan daarentegen kon mooi uit een break scoren.
Het ging bij ons niet erg snel dat scoren, maar het ging wel gestaag. De 4-0 werd gemaakt door Petra. Zoals ze dat zo mooi kan en zo vaak al deed dit seizoen. Knalhard in de bovenhoek.
De keeper hoorde de bal alleen maar. De 5-0 kwam uit een penal. Madelien werd weer eens hardhandig tegen de grond gewerkt. Vaak neemt Lilian de penals, maar die zat net even op de bank. Dan Tineke maar.
Een mooi bekeken schot in de hoek, de keeper op het verkeerde been.
Reina en Madelien kwamen veelvuldig lopend vanuit de hoeken via de cirkel. Door sluw verdedigend werk van Beilen waren ze toch moeilijk aan te spelen.
Vlak voor de rust lukte het toch en kon Madelien prachtig de 6-0 maken en eigenlijk op identieke wijze kon een aanval later dit kunstje herhaald worden met een mooie aanval via Lilian en Tineke.
Met de stand van 7-0 gingen we rusten. Dat leek een prachtige uitgangspositie en we waren dan ook al een beetje uitgelaten.
Maar zoals zo vaak is die 2e helft een stuk lastiger. We kwamen er niet goed door.  Juist andersom, kwam Beilen op 7-1 en daarna op 7-2.
Eigenlijk konden we dit toch niet meer verliezen, maar we begonnen toch nog wel een beetje zenuwachtig te worden. Het wilde gewoon niet meer lukken. Ballen op de paal, of aan de verkeerde kant van de paal, een penal gemist.
Pas na 23 speelminuten legde barbara met een mooi schot de bal in het doel. Hehe gelukkig, ons publiek lag bijna te slapen. Nog even een keer aanzetten en vlak voor het einde maakte Tineke 9-2.
Het verlossende eindsignaal kwam van Edwin.  SUPER KAMPIOENEN.  We konden elkaar om de hals vliegen. Beilen had ook een prachtige roos voor iedereen meegenomen. Zeer attent !!.
De familie Kuipers had na een avondje creabea aan de eettafel, voor iedereen een mooi zakje paaseieren.  Na een stuk of 8 foto’s konden we gaan douchen en genieten van de borrel die het bestuur ons aanbood.
Het einde van een geslaagde competitie ! Nu op naar de beker. PUBLIEK allemaal bedankt voor de massale steun.