Dames recreanten: HV Kwiek – SVWW2

De eerste wedstrijd na de feestdagen en dan gelijk aantreden tegen de nummer 2 van de competitie. Nog steeds zonder Madelien, die herstellende is van een vervelende schouderblessure. SVWW is altijd lastig.

De ploeg speelt vooral veel over de cirkel en loopt heel veel in de aanval. We kennen elkaar door en door en dat maakt het wel lastig.
De keeper van SVWW is moeilijk te passeren. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Irma.
De opening was voor Lilian. Ze kon een goed opgezette aanval netjes afsluiten.
Het duurde voordat SVWW de stand kon recht trekken. Het ging daarna gelijk op.
Over en weer werden keurige aanvallen opgezet, maar beide keepers waren uitstekend in vorm.
Een rare bal van Suzan dwarrelde in het doel, waardoor we weer op voorsprong kwamen.
Even konden we weglopen naar 4-2, door een mooie bal van Suzan en een laag in de hoek geschoten bal van Tineke. Laag dat was het, daar waren we het over eens, hoor had de keeper alles.
Bij rust was de stand 4-3 in ons voordeel.
Een peptalk en de nodige dropjes, dat moest toch verandering brengen.
In tegendeel, het werd een hele matige 2e helft. Gelukkig gold dit voor beide ploegen.
Hoe we ook liepen, wat we ook deden, er werd geen aanval goed afgerond, er werd geen bal raak geschoten. Na een kwartier in de 2e helft werd het 4-4.
Uiteindelijk had Petra het slotakkoord met een harde bal in de lage hoek.
Heel ernstig, slechts 2 doelpunten gescoord in de 2e helft. Sorry publiek. We gaan dit zeer serieus evalueren. Waren wij nu zo slecht of de keepers zo goed. In ieder geval is het lang geleden dat Irma zoveel heeft doorgelaten. Ze gaat zich dan ook even terugtrekken in Egypte om zich te bezinnen.
7 februari ( 1 maand later !!) kunnen we kijken of dit haar goed heeft gedaan en of ze ons kan motiveren tot een betere afronding.
Eindstand dus toch in ons voordeel 5-4 en zo blijven we wel koploper, dat dan weer wel.