Dames recreanten SVWW 3 – HV Kwiek

Woensdag 28 januari stond de wedstrijd SVWW –HV Kwiek op het programma. Spelen in Wijster betekent altijd spelen in een ijskoude sporthal en geen koffie vooraf.

Voor de rest is het er prima toeven na de wedstrijd (dan is de kantine inmiddels open) en SVWW is altijd een leuk, sportief team om tegen te spelen. Kortom we hadden er zin in. Om geen onnodige energie te verspelen hadden we dinsdags ervoor niet getraind. Dat was maar goed ook, want de volgende dag “bliepte” de groepsap voortdurend. Jessica moest zich afmelden wegens ernstige griepverschijnselen en het bleek dat dit virus meerdere speelsters probeerde te pakken. Marjo moest haar ouderrol vervullen en scholen bezoeken samen met haar dochter.
Gelukkig was ze bereid om dit op gymschoenen en in een moordend tempo te doen zodat ze net op tijd in Wijster kon zijn.
Gelukkig maar, zo konden de bijna grieppatiënten af en toe even wisselen. Ook coach Anita 2, had de sportkleren aangedaan om af en toe even in te vallen.
Eindelijk, we waren er klaar voor, maar Wijster nog niet helemaal. Ze hadden geen ordedienst.
Geen nood tenslotte hadden we 1 man (vrouw) publiek en een dochter die na een dollemans scholenbezoektocht verplicht een avondje handbal moest kijken. Samen waren ze bereid om de ordedienst te vervullen. Super meiden !!
We begonnen voortvarend. Tineke had een keer de lenzen niet in en zowaar wist ze nu te scoren.
De 1e 2 doelpunten waren van haar hand. SVWW liep een beetje achter de feiten aan. In de beginfase van de wedstrijd konden we hier goed van profiteren. Vlak voor de 0 – 3 werd Tineke gevloerd op de cirkel. Barbara nam de penal zonder problemen.
SVWW kwam niet echt uit en dus moesten wij het vooral vanaf de 2e lijn proberen. Dat betekent in de praktijk dat vooral Barbara en Petra in stelling moeten worden gebracht. Barbara kon in de 1e helft het doel niet helemaal vinden, Petra daarentegen zorgde met een paar kanonskogels voor de
1 – 5 en de 1 -6.
Vanaf deze stand begon ook SVWW meer grip op hun aanval te krijgen en ging het een beetje om en om met scoren. SVWW loopt altijd veel in de aanval en ze proberen graag de hoek of de cirkel vrij te spelen. Mede doordat een aantal van onze speelsters niet helemaal fit waren, moest er wat vaker gewisseld worden. Dit is soms wat onhandig in de verdediging en daardoor kon SVWW toch de gaten vinden. Bij 3 -6 verschalkte Suzan met een leep balletje de keeper van SVWW, maar niet kort daarna gingen wij weer in de fout, 4 -7. Vlak voor rust zag Barbara haar poging toch eindelijk mooi in de hoek verdwijnen. SVWW had echter het laatste woord voor de rust. 5 -8.
Na de rust begonnen we weer als in de 1e helft. Goed verdedigen en lekker vlot op in de aanval. Opnieuw mocht Barbara een penal nemen nadat SVWW even te onhandig aan de rem (lees arm) had getrokken. Onberispelijk weer ingeschoten. We liepen zelfs uit naar 5 -10 door een prachtig afstandsschot van Tineke (zeker 15 meter), normaal niet haar specialisme, maar de bril van onze specialist Petra zat even achterstevoren en die zag “het gat” niet. Tineke liep vlak achter haar en besloot toen in een vlaag van verstandsverbijstering toen maar verwoestend uit te halen.
Ook Barbara werd een paar aanvallen later prachtig in stelling gebracht en knalde de bal in de bovenhoek. 6 -11
Hierna kwamen we in een wat mindere fase. SVWW maakte 7 – 11 en vlak daarna 8 -11. Ze roken hun kansen en waren nu duidelijk even sterker. Ze kwamen nu wel heel dicht bij 9-11.
Ook verdedigend werden ze sterker. Ze gaven goede rugdekking en bij ons vloeiden de krachten toch wat weg. Suzan, normaal sterk op de break, zag nu een aantal keren haar schoten vanuit de break naast gaan. (of wilde je het gewoon spannend houden, Suzan?)
Uiteindelijk kon Riëtte vanuit een mooie combinatie de 9 -12 scoren. Dat gaf weer wat lucht en nadat Babs met een hard schot de 9 – 13 op haar naam zette, was het gevaar definitief geweken. Toch had SVWW het laatste woord 10 – 13. Eigenlijk voor ons best veel tegen doelpunten. We waren niet helemaal zo scherp als anders. Onze goalie Irma, net terug van vakantie, had de snorkel ook nog niet helemaal goed gesteld. Toch hebben we ondanks de griepverschijnselen bij een aantal speelsters als collectief goed gepresteerd. Tenslotte is winnen winnen !! zit de een niet helemaal in het spel, dan staat de ander er wel. Teamspirit met de hoofdletter T. We moesten er voor vechten, maar dat hebben we samen super gedaan.