Dames recreanten SVWW 3 – Kwiek 12 november 2014

Met pen en papier in de aanslag en mijn winterjas aan zit ik op een bank aan de kant van het veld naast Michel in de altijd koude sporthal in Wijster. Het is voor mij even wennen om aan de kant te zitten en niet in het veld te lopen.

Maar goed, ook dat zal wennen. Dan maar meeschrijven om een verslag te maken. Ben ik toch nog een beetje goed bezig, dacht ik zo. Het team is in topvorm. Marjo is niet aanwezig, maar met een beetje tape om de vingers is Hilleen ook weer van de partij. Petra piept wel een beetje bij het ademhalen, maar verder geen probleem. Anita K. doet vandaag de coaching en verzorging. Michel vertelt me dat Jessica vandaag een ‘kunstje’ wil doen dat ze heeft afgekeken van de heren. We zijn benieuwd. De wedstrijd begint met een vliegende start; na 20 seconden ligt de bal bij SVWW al in het doel. Mooi doelpunt van Margrit. De volgende aanval van levert weer een doelpunt op. Ditmaal van Petra. Dat belooft een monsterscore te worden. Hilleen doet ook een duit in het zakje of eigenlijk een bal in het doel. Prima doelpunt, dat smaakt naar meer. Een kanonskogel van Babs maakt de stand 0-4. Helaas een klein verdedigingsfoutje en 1-4 geeft SVWW weer een beetje moed. Maar bij een volgende poging van SVWW houdt Irma de bal met een bijna perfecte spagaat nog net uit het doel; dat had een hoge publiekswaarde. Door een snelle inworp van Susan kan Babs een break lopen en weer een doelpunt maken. Dat kan ik ook dacht Susan, want even later loopt ze samen met Riette een break en gooit er ook een in. Een break van Margrit werd gestopt; jammer, maar wel mooi voor de keepster want die stond er ook niet voor niets. En dan scoort SVWW zelfs 2-6. Na een mooie loopactie van bijna het hele team, maakt Tineke ook een doelpunt. Het leek warempel op een systeem! Tineke heeft de smaak te pakken want maakt er direct nog maar een. In echt de allerlaatste seconde van de eerste helft zet Babs de ruststand op 2-9 nadat ze zelf de bal had veroverd en alleen op doel af ging.

In de rust hield de gelegenheidscoach Anita K. een peptalk. Was niet echt nodig, maar dat vindt ze zo leuk. Michel en ik beginnen het aan de kant al een beetje koud te krijgen. Misschien worden we straks weer warm van het spel. SVWW begint de tweede helft met een andere keepster in het doel. Helpt niks, want Babs maakt al gauw haar volgende doelpunt. En ook daarna is ze nog niet moe, want weer onderschept ze de bal en gooit er nog maar een in. Een geweldige redding van Irma op een schot van zo’n beetje de enige echte schutter bij SVWW. Zag er wel super uit, heel professioneel! Na een geweldige verdedigende actie van Riëtte met één hand, kan Babs haar volgende break lopen en 2-12 maken. Het ‘kunstje’ van Riëtte op de cirkel verdiende een penalty, maar deze werd helaas gemist door Tineke. Een volgende flitsende aanval wordt afgerond door Margrit. Een vangbal van Irma gaat via Suus naar de alweer rennende Babs en .. 2-14. Ze doet er ook nog maar een vrije bal over een 3-mans-muurtje bij. Susan heeft een beetje hulp van de keeper nodig bij haar volgende doelpunt, maar dat maakt niet uit. Hij zit wel. En Riëtte legt na een aanvallersfoutje op de cirkel uit aan de scheidsrechter dat ze een nieuweling in dit vak is. Geeft niks, er valt veel te beleven voor de toeschouwers. Petra scoort met een mooi afstandschot. Dat hadden we nog niet veel gezien. Susan scoort nog met een break en Babs na een mooie schijnbeweging dwars door de verdediging. De keeper had geen schijn van kans. De Dedemsvaartse dames sluiten de wedstrijd af met een één-tweetje en een mooi doelpunt. Na 50 minuten handbal is de eindstand 2-20. Goed gedaan dames.