De handbal dames van Kwiek bereiden zich voor op de competitie.

Na het kampioenschap en de promotie vorig seizoen gaan de dames in de 1ste klasse spelen. Erg spannend om nieuwe teams tegen te komen, het gaat allemaal net een tikje sneller in de 1ste klasse zegt de nieuwe trainer Ron Stege.

Stege heeft met de dames van Kwiek zijn eerste senioren klus te pakken. Met groot enthousiasme is de HT2 trainer begonnen en de toon is gezet. Eind augustus zijn de dames fanatiek begonnen met trainen. Ze zijn ook meer uren gaan trainen, dat moet aldus Stege anders kom je tekort ten opzichte van je concurrentie. Talent helpt je een heel eind op weg maar resultaten boek je met uren maken in de training. Er moet een tandje bij en dat geldt ook voor dames 2. Ook die gaan een klasse hoger spelen nadat ook hun het kampioenschap vorig jaar binnen haalde. 29 september start de competitie, voor die tijd zijn de dames nog te bewonderen in allerlei oefenwedstrijden, toernooien en trials. Er wordt zelfs een oefenwedstrijd over de grens gespeeld tegen een Duits team. Daar zien de dames erg naar uit zegt Stege.

Afgelopen weekend was er een teambuildingsweekend georganiseerd door de kersverse trainer/coach. De dames hebben kennisgemaakt met Yoga, er zijn oefenwedstrijden en een toernooi gespeeld. Er is veel gepraat en uitgelegd wat de nieuwe trainer wil en verwacht. Het enthousiasme bij de dames selectie is er alleen maar door gegroeid. Aanstaand weekend komen ze in actie op het eigen toernooi van Kwiek. Voor het programma zie het kopje toernooi.