De handbal dames van Kwiek

De dames van Kwiek werken gestaag aan hun seizoensstart

Nadat begin september een teamweekend werd georganiseerd ging het de tweede week verder met het eigen toernooi. Hier werd tegen teams uit de 1e klasse gespeeld. De nummer 3 en 4 van vorig seizoen nog wel. Voor de promovendus een goede test waar ze staan. Niet geheel onverdienstelijk werd er keer velroren en 1 maal gelijk gespeeld waarna er ook nog gewonnen werd in de laatste partij. Dit heeft de groep een enorme boost gegeven aldus coach Stege.
Afgelopen weekend werd er een trial gespeeld in de Valkenlaan, 2 weddstrijden tegen 2 verschillende tegenstanders. Ook hier trof Kwiek een ploeg uitkomende in de eigen klasse. En deze pot werd gewonnen. met goed verdedigend spel en de juiste aanvalstactiek werd HVC aan de kant geschoven. Daarna voelde een studenten team uit Nijmengen. HA-Stu speelde een heel ander spel, snelle uitbraken, goede looplijnen en zeer offensief verdedigend.
De dames van Kwiek speelde hier goed op in, als team verdedigde ze het eigen doel en voorkwamen dat HA-Stu in hun eigen spel konden komen. Na 40 minuten trok Kwiek net aan het kortste eind, er werd met 10-9 verloren.

Na afloop stond er een zeer tevreden coach die mogelijkheden genoeg ziet in de komende competitie.

Afgelopen woensdag was er nog een tripje naar Duitsland, een zware tegenstander maar wederom was het een mooie wedstrijd.

Komend weekend gaat de gehele dames ploeg, (dames 1 en dames 2) voor een oefenwedstrijd naar Vaassen.