De meeste punten werden op zaterdag verdeeld

Afgelopen weekend waren er weer redelijk veel wedstrijden en afgelopen dinsdag de kraker tussen Midweek 1 en Midweek 2

 

 

De C-jongens en de C-meiden mochten op zaterdagavong beide naar Slochteren om daar tegen Doles te ballen. De jongens kenden in Doles een tgenstander die lager op de ranglijst stond maar waar Kwiek Thuis wel van verloor. Onze jongens kenden een moeilijke aovnd. Doles was goed ingesteld op de aanval van Kwiek en verdedigend kwam Kwiek af en toe wat te kort De nederlaag van 22-14 was dan ook terecht. 

 

De meiden moesten net als de jongens vechten voor de punten. De coach omschreef het als rubgby maar de meiden ginen wel mooi met de 2 punten naar huis. Hierdoor klimmen de meiden ook weer een paar plaatsjes op de ranglijst. Uitslag 12-17

 

In Annen moesten de meiden van Dames 3 het opnemen tegen HVA. HVA staat stijf onderaan en deze dames staan keurig tweede. Door wat gaten in de selectie was het even zoeken naar voldoende spelers maar gesteund door meiden uit andere teams en vanuit de midweek dames gingen ze vol goede moed op pad. Het was geen makkelijke wedstrijd maar de dames hielden de eer aan zichzelf en konden dan ook gelukkig de punten weer meenemen naar huis. 

 

De heren speelde op hetzelfde moment uit tegen UGHV. Met een hele kleine bezetting konden de heren samen in één ruime die kant oprijden. Het bleek inderdaad een lastige opgave om tegen de koploper een potje te breken. De heren hadden het lastig maar werden niet volledig weggespeeld, nu even een paar weken vrij en dan spelen ze op 4 maart weer hun volgende wedstrijd. Eindstand. 37-22.

 

 

Op de vroege zondagochtend mocht de E-2 al om 09.00 uur naar Vledder afreizen voor hun wedstrijd tegen Wapse. Helaas waren een aantal spelers ziek maar met aanvulling van de F-jeugd en toe nog een tweetal spelers die het team kwamen versterkenwer er weer voor de punten gestreden. Het was spannend, ging gelijk op maar helaas en 7-6 overwinning voor Wapse. Toch mooi om te zien hoe ook deze spelers van 9-10 jaar zich mooi blijven ontwikkelen. 

 

De kanjers van de E-1 speelde hun wedstrijd tegen HVE.
In de eerste helft liep het niet zo goed. Er werden veel kansen gemist waar de tegenstander een stuk makkelijker het net vond. Was het met de rust al 11-3 voor HVE.
Gelukkig herpakten onze E's zich enigzins na de de rust en bleven gewoon handballen.
Hierdoor kwamen ze beter tot scoren en stond de verdediging ook een stuk beter.
Uiteindelijk werd de wedstrijd vastgelegd met een eindstand van 16-8!
Verliezen hoort er helaas ook bij en wij kijken weer vooruit naar de thuiswedstrijd tegen HVB.

 

Zondagmiddag speelde dames 1
Een lastige uitwedstrijd stond er op het programma van de dames van Kwiek. Vako uit Vries was de tegenstander, een fysiek en stug team om tegen te handballen.
Kwiek begon goed, wist al snel de stand van 0-2 op het scorebord te zetten. Vanuit de opbouw wist Vako de verdediging van Kwiek te passeren. De snelheid aan de kant van Kwiek was redelijk hoog en dat zorgde ervoor dat mooie aanvallen werden afgerond en de stand naar 1-5 te brengen. Maar echt makkelijk ging het niet. Verdedigend waren de dames van Vako zeer fysiek en Kwiek had moeite om de stugge verdediging van de tegenstander te passeren met de normale aanvallen. Snelheid was vandaag het belangrijkste wapen. In de eerste helft lukte dit aardig. Het spel was niet echt denderend, maar de voorsprong werd uitgebouwd en met een stand van 7-11 werd de rust in gegaan. 
Het begin van de 2e helft was ook voor kwiek. Wederom met snelle aanvallen werd de voorsprong op geschroefd naar 7-15 en pas na 8 minuten wisten de dames van Vako het eerste doelpuntje van deze helft te scoren. Door de fysieke en harde manier van verdedigen aan de kant van Vako, waren de Kwiek dames niet in staat om het snelle aanvalspel door te zetten, waardoor Vako iets meer grip kreeg op de tegenstander. Soms moest dit met stevige overtredingen gepaard gaan, vooral op de snelle en wendbare speelsters van Kwiek, waardoor Vako enkele keren een speelster minder op het veld had staan door tijdstraffen. In deze overtal situatie wist Kwiek de stand steeds verder uit te bouwen en kwam de overwinning niet in gevaar. Met een mooi slotoffensief wisten de dames een eindstand op het scorebord te zetten van 16-24.

 

Dinsdag stond de kraker tussen midweek 1 tegen midweek 2 op het programma. 
Een heuse derby. Kwiek 1 tegen kwiek 2. Alle weken samen trainen en dan nu de krachtmeting. Beide teams kennen elkaar door en door en dat was goed te merken in de beginfase. Het was lastig doorkomen in de aanval. Beide teams stonden strak te verdedigen. Bovendien zijn beide keepers betrouwbare sluitposten. Voor de rust vallen er nauwelijks doelpunten. Kwiek 1 staat nipt op voorsprong met 2 – 1.
In de rust vindt de coach dat er toch meer op snelheid gespeeld moet worden. Midweek 1 hebben een betere conditie en ook een wissel meer. Die snelheid komt er dan ook goed in. Vooral vanaf de hoeken. Goede hoekwissels tussen oa Margrit en Suzan zorgt voor 3 doelpunten in korte tijd allemaal vanaf de hoek. Els staat heel goed te keepen op de harde schoten van Petra, maar de 7 – 1 heeft ze toch alleen maar
gehoord. Van misschien wel 12 meter kwam er een vlammend schot vol in de bovenhoek. Midweek 1 bleven goed doorlopen in de aanval. Midweek 2 liep meer en meer achter de feiten aan, wat ook 2x
resulteerde in een noodrem. De penals gegeven, door het goed fluitende duo Bas krom en Pascal Klaassens, werden benut door resp Margrit en Hilleen. Midweek 2 kwam er niet meer aan te pas. Veel schoten werden heel goed verdedigd en anders gepakt door Irma. Uiteindelijk vielen er nog 2 doelpunten door mooie hoekwissels. Midweek 2 had daar helemaal geen antwoord op. De eindstand 11 – 1 in het voordeel van Midweek 1