De teams van Kwiek zijn op stoom!

Afgelopen week kwamen bijna alle teams in actie en er werden veel punten mee naar Hoogeveen genomen. Hoe staan we er eigenlijk voor zo na bijna 2 maanden competitie ?

Deze week begonnen we met een wedstrijd van de dames midweek 1 thuis tegen Actief klaziena Veen 2.  Na twee overwinningen in de laatste 2 wedstrijden waren de dames gebrand om deze wining mood door zetten naar deze wedstrijd. Maar helaas bleek Actief ietsjes sterker te zijn en moesten de dames van Kwiek hun meerdere erkennen, maar gezien het feit dat actief bovenin de stand meedraait is dit geen schande. Eindstand 6-14
Dames midweek 2 moest helaas hun wedstrijd laten verplaatsen wegens de blessure van hun keepster, zij is even uitgeschakeld met een gebroken pink. Heel veel beterschap gewenst.
De midweek ploegen ontlopen elkaar niet veel  en met een 5e en 6e plek kunnen beide teams rustig omhoog blijven kijken.


 

Zaterdagavond moesten de handbalheren van HV Kwiek naar Apeldoorn voor een uitwedstrijd tegen
Achilles AHV 1. Zij staan 1 plek boven de heren van Kwiek met 2 winstpunten meer het beloofde dus
een spannende pot te worden.
En dat werd het zeker! In de eerste helft ging het gelijk op en werd er om en om gescoord, even konden de heren een klein gaatje slaan maar Achilles bleek niet voor 1 gat te vangen en bij rust stond het dan ook 13-12 voor Achilles. Er waren mooie doelpunten en knap keeperswerk van Ronnie waardoor Kwiek wist dat er zeker wat te halen viel.
Vast besloten om niet zo ver te rijden zonder te strijden om de punten kwamen de heren van Kwiek sterk uit de kleedkamer. Direct werd de aansluitingstreffer gemaakt en weer ging het gelijk op tot een stand van 17-17.
Jaimy kreeg het even op zijn heupen en scoorde 3 keer vanuit de hoek en bracht daarmee de Kwiek op een kleine voorsprong. Die voorsprong kon zelfs even uitgebreid worden naar 19-23, dit door goede en mooie aanvallen.
Maar Achilles maakte goed gebruik van de twee minuten tijdstraf die Kwiek toen kreeg waardoor Kwiek opeens tegen een achterstand aan keek. In de laatste minuten bleef het erg spannend en de heren van Kwiek zorgde ervoor dat de punten werden verdeeld mede dankzij de laaste knappe reddeing van Jaime. Eindstand 25-25.

 

Zondag was het bijna een volle bak voor KWIEK
In de vroegte mochten de C-meiden op pad naar Wijster voor hun wedstrijd tegen SVWW 2. Kwiek was sterker en wistvooral vanuit de opbouw veelvuldig te scoren. Ondanks dat deze meiden voor het eerste seizoen samen spelen zonder de jongens in hun team doen ze zeker niet onder voor de andere teams in hun compititie en dat lieten ze vandaag dan ook even zien. Eindstand 7-13!
Mooie opsteker is de 4de plek op de ranglijst, hoewel alles er dicht  bij elkaar staat.

 

Aansluitend mocht de E-2 het opnemen tegen de E-1 van SVWW. IN een mooie gelijkopgaande wedstrijd wer er hard gewerkt , goed verdedigd en leuk samengewerkt. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooi gelijk spel van 5-5.
Al draait het bij de E-jeugd niet om scores en het winnen van een wedsrijd maar vooral om het spelplezier  en de samenwerking binnen het team.
Na het fluitsignaal mocht iedereen nog even aanleggen en keepen tijdens de Shoot-out. Het nog extra spannend voor Tessa want zij speelde vandaag haar eerste wedstrijd en jemig de pemig wat deed ze het supergoed!

 

De E-1 was deze ochtend in Zwartemeer te vinden voor een wedstrijd tegen hun E-2.
De eerste heflt ging het duel mooie gelijk op waarbij Kwiek moeste wennen aan het fysieke spel van de tegepartij. Maar met een kleine voorsprong ging Kwiek toch rusten.
In de tweede helft deed Kwiek er een stapje bij waardoor er beter verdedigd werd en daarmee ging de aanval ook steeds beter. Hierdoor was het moeilijker voor Hurry-up om deze kanjers te verdedigen waardoor Kwiek de wedstrijd winnend afsloot met een eindstand van 5-9!

 

Dames 3 mocht aan het begin van de middag naar het altijd lastige Hoogersmilde. Met maar 1 wissel op de bank wisten de dames dat het hard moest werken en hun krachten goed moesten verdelen.
Verdedigend stonden de dames sterk in de eerste helft en het liep dan ook gelijk op met Hoogersmilde, alleen mistte ze in de aanval wat schotkracht waardoor de doelpunten aan de kant van Kwiek wat achter bleven.
Tweede helft wist Hoogersmilde beter om te gaan met het verdedigende werk van Kwiek, met snelle tegenaanvallen en af en toe slordig balverlies moesten de dames hun meerdere erkennen in Hoogersmilde. Eindstand 17-7.
Met een vierde plek met twee punten achterstand op de nummers 1,2 en 3 zijn nog alle kansen open aangezien nummer 2 en 3 meer wedstrijden hebben gespeeld.

 

Dames 1 mocht niet veel later aantreden tegen Actief klazienaveen dames 2.
Dat het een spannende wedstrijd zou worden stond van tevoren alvast. De nummer 1 tegen de nummer 2. Bij winst konden de dames van Kwiek hun koppositie extra stevig neerzetten.
De eerste helft schoten beide teams uit de startblokken, op snelheid spelen is wat beide teams graag wilden. En dat lukte ook goed. het bleef lang gelijk op gaan. Gelukkig konden de dames van Kwiek toch een klein gaatje maken voor het einde van de eerste helft. Met een ruststand van 7-9 wisten de meiden van Kwiek dat ze er nog niet waren. De verdediging van Kwiek wist goed om te gaan met de sterke opbouwspeelsters van Actief waardoor deze bijna niet in stelling gebracht konden worden. Ook in de tweede helft bleven de teams om en om scoren. Met een stand van 14-16 kreeg Kwiek een 2 minuten tijdstraf aan de broek waardoor Actief terug kon komen tot een 16-16 stand. Door de mooie snelle ballen kon er toch nog weer een klein gaatje geslagen worden en de spanning was dan ook om te snijden. Gelukkig sloot Kwiek de wedstrijd winnend af. Eindstand 17-19 en hiermee behouden de dames de koppositie in hun compititie.

 

Dames 2 sloot deze handbaldag af tegen de dames van SVWW. Dames 2 wist wast ze te wachten zou staan, aangezien dames 3 het vorige week opnam tegen SVWW. Een zware pot handbal en snelle tegenaanvallen, dat is waar de dames uit Wijster goed in zijn. Kwiek kreeg die snelle aanvallen ook, maar wat een keeperswerk van Marieke! Breaks en penals wist zij te stoppen, de gehele wedstrijd door, fantastisch!! In samenwerking met de goede verdediging en rust te houden in de aanvallen, lukte het de dames van Kwiek om de gehele wedstrijd een keine voorsprong van twee punten te hebben. Na rust wist Wijster de stand nog even gelijk te zetten, waardoor het nog even spannend werd. Gelukkig was de zwakte van de keeper bij ons bekend, waardoor Kwiek uiteindelijk een mooie eindstand neer wist te zetten van 15-21.
Met deze 4de overwinning staat dames 2 op een 1e plek. waarbij de nummer 2 en 3 gelijk staan in punten maar ook meer wedstrijden hebben gespeeld.

 

Vooruitblik
Beide midweek teams spelen de komende week weer een lekker potje handbal. Dames midweek 1 speelt op 28 november thuis tegen Excito en de dag erna treed dames midweek 2 aan uit tegen  Actief klazienaveen, weten zij wel te winnen van de tegenstander van midweek1 van afgelopen week ?

Zondag is er dan een bijna volledig thuisprogramma.
De E-2 us deze week lekker vrij
om 09.30 beginnen we met de E-1 tegen S.V.B.O 2
10.30 speelt de C-dames tegen Hoogersmilde
Aansluitend mag Dames 2 tegen Hoogersmilde ds2
Na een week rust mogen de C-heren het opnemen tegen Unitas1 die tweede staan in de competitie, de week erna tegen de koploper, dus ze mogen vol aan de bak.
Om 13.40 speelt dames 3 tegen Unitas Ds2
14.50 speelt dames 1 tegen V.A.K.O ds2
de zondag wordt afgesloten door de heren om 16.20 tegen Erix HS1