Een week waarin (bijna) alle teams van Kwiek aan de bak moesten

Veel punten wist Kwiek afgelopen week binnen te slepen met mooie overwinningen, maar ook hadden wij te kampen met zware tegenstanders. Pupillen Femke en Jens is het gelukt om de teams wat extra kracht te geven omhet allerbeste handbal te kunnen laten zien

 

Dames midweek 1 waren de eerste die deze week het veld in mochten voor een wedstrijd. Het was een aantal seizoenen geleden dat zij tegen HVE gespeeld hebben. HVE heeft een sterk team, met vooral fysieke speelsters. De opening van was Kwiek met gelijk een voorsprong van 2-0. HVE kwam vervolgens sterk opzetten, waar vooral het midden blok van Kwiek problemen mee had. Bij Kwiek kwamen er juist veel mogelijkheden vanuit de hoeken en hier werd vooral in de rechterhoek veel gebruik van gemaakt. Voor de rust was het vooral keepster Irma die Kwiek op de been hield, waardoor de ruststand 6-3 was in het voordeel van Kwiek. Na de rust had HVE toch wel het beste gegeven. Ze kwamen er niet meer goed door. Inmiddels had de verdediging van Kwiek ook beter grip op de aanval gekregen. De combinatie van die twee zaken zorgde ervoor dat HVE nog maar twee keer doel trof na de rust. Ondanks wat afspeelfouten van Kwiek bleven de dames toch scoren, waardoor zij de wedstrijd af konden sluiten met een mooie 12-5 overwinning!

 

Dames midweek 2 waren vrijdagavond aan de beurt voor een zwaar potje handbal tegen HVC, die maar liefst 5 wissels op de bank hadden zitten. De eerste doelpunten vlogen de dames van Kwiek om de oren en al snel stonden zij 5-1 achter. Dat was het moment waarop Kwiek besloot dat het genoeg was en was het de beurt aan hun om te laten zien wat zij in huis hebben. Na mooie doelpunten en zelfs een fast break lukte het om de rust in te gaan met een kleine achterstand van 6-5. De dames wisten de eerste helft weer goed aan te sluiten, waardoor zij vol goede moed begonnen aan de tweede helft. De tweede helft blijkt geen makkelijke helft te zijn en het blijft voor beide teams knokken. De verdediging van Kwiek stond sterker en HVC kon er niet meer goed doorheen komen. Ondanks wat gemene kneepjes, lukte het Kwiek om twee doelpunten meer te scoren dan HVC en gaan naar huis met een mooie 7-9 overwinning! Van al dat handballen word je hongerig, maar na deze overwinning hadden zij een etentje in de shoarmatent verdiend.
 


Deze week waren de wedstrijddagen mooi verdeeld, want de meisjes en jongens C jeugd speelden hun thuiswedstrijd op zaterdagavond. De meisjes mochten als eerst het handbalveld in tegen Doles. Dit seizoen is nieuw voor de meiden, dus is het lastig inschatten hoe goed de tegenstander is. De tegenstanders waren groot, maar dat hield Kwiek niet tegen. Al gauw bleek dat de meiden van Kwiek sterker waren en bleven maar scoren. Vooral veel individuele acties en afstand schoten zorgde voor een mooie overwinning van 19-5!

 

Daarna was het aan de jongens C jeugd om tegen Doles te strijden. De meiden hadden het goede voorbeeld al gegeven, dus daar probeerden onze jongens zich aan vast te houden. Kwiek startte sterk en de jongens lieten samen mooie acties zien. Hierdoor wisten zij de rust in te gaan met een voorsprong. De tweede helft werd het echter een stuk lastiger voor de jongens. Door de mandekking die gegeven werd door Doles, was het lastiger om mooie acties te laten zien en om te scoren. De snelle tegenaanvallen van Doles maakte dat het voor de verdediging en de keeper van Kwiek moeilijk was om bij te blijven. Kwiek gaf niet op en bleef strijden tot het einde. Ondank de vele tegen doelpunten, wist Kwiek ook nog een aantal keer mooi te scoren, maar Doles was helaas iets beter en gingen naar huis met een overwinning van 16-23.

 

Na alle mooie resultaten van afgelopen week, was er nog het thuisprogramma op zondag voor alle overige teams die nog niet gespeeld hadden. E1 had de “aftrap” tegen HVE en op voorhand werd er besloten om bij 5 doelpunten voorsprong met een veldspeler minder te gaan spelen. In het begin ging het aardig gelijk op, maar aan het eind van de eerste helft werd het gat geslagen door de kinderen van Kwiek. Er werden veel mooie lange ballen gespeeld die bijna allemaal goed aankwamen, super knap! In de tweede helft ging het een stukje beter en lieten de E's zich minder snel uit het spel halen en liepen ze vlot met 5 doelpunten verschil uit. De afspraak werd nagekomen en Kwiek gingen met een speler minder het veld in. Ook in ondertal wisten ze elkaar goed te vinden en stonden de twee jongens van E1 super goed te keepen. De voorsprong werd nog verder uit gebouwd tot een mooie eindstand van 16-8!

 

De E2 begon aan hun wedstrijd tegen Wapse. De kinderen van E2 hadden er zin in, dat kon je goed merken. De begroeting van Kwiek was namelijk super enthousiast! De wedstrijd begon onder leiding van Feline Ruigrok die deze zondag haar eerst solo floot, chapeau. Petra begeleidde haar vanaf de kant wat een fijne back up was. Kwiek kwam goed uit de startblokken, maar al snel bleek dat Wapse niet voor één gat te vangen was. Wapse is al een jaar verder dan onze E2, maar Kwiek heeft wel mooie dingen kunnen laten zien. Er werd goed vrij gelopen en goed de ruimte opgezocht. Ook kunnen de kinderen van dit nieuwe team goed samen spelen. Helaas moest Kwiek de punten aan Wapse meegeven en verloren met 6-12. Wat we zeker weten is dat deze kanjers elke wedstrijd groeien in hun spel, dus ga vooral zo door en maak vooral erg veel plezier.

 

Na de jeugd was het aan dames 1 om het handbalveld in te gaan. De coach had zich voorbereid op een zware pot tegen Hurry-up die uit de 1e klasse terug zijn gekomen en had gezorgd voor vier wissels. Ook hadden zij versterking van Pupil van de Week, Femke Wessels! Echter bleek al snel dat alle voorzorgsmaatregelen niet echt nodig waren, want de dames van Kwiek lieten vanaf het eerste moment in de wedstrijd zien dat zij vele malen sterker waren dan de dames van Hurry-up. Ondanks dat de hoeken van Kwiek vast werden gezet, wisten de dames mooi samenspel te laten zien. Maar ook van afstand en fast breaks gingen de ballen mooi het doel in. In de rust was er niet meer te bespreken dan “ga zo door” en dat was dan ook de taak voor de dames. De tweede helft lukte het de dames om de voorsprong verder uit te bouwen. De snelheid was wel iets minder, maar de doelpunten werden gemaakt. Ook de extra kracht van de Pupil Femke zorgde ervoor dat de dames bleven vechten. Het was echter de keepster van dames 1 die er voor zorgde dat het doelsaldo van de tegenpartij laag bleef! Wat een mooie ballen, fast breaks en afstand schoten heeft zij uit het doel weten te houden! Een eindstand van 26-11 in het voordeel van Kwiek.

 

Ook de heren hadden vandaag versterking van een Pupil van de Week, Jens Wessels. Door het samen warmlopen en ingooien door Jens, waren de heren er klaar voor om samen met hem te strijden tegen UGHV. Een sterke tegenstander die hoog in de ranglijst staat, waardoor de heren van Kwiek wisten dat het een zware pot zou worden. Beide teams begonnen ijzersterk aan de wedstrijd en aan beide kanten werd mooi handbalspel laten zien. Kwiek wist goed de ballen in het net te krijgen, maar verdedigend hadden zij iets minder grip op de wedstrijd. Hierdoor wist UGHV netjes bij te blijven en gingen zij de rust in met 13-14. Pupil Jens wist wat hem te doen stond en zorgde voor wat extra energie voor onze mannen, wat zij nodig hadden voor de tweede helft. Tot een stand van 17-17 wisten de heren van Kwiek goed bij te blijven, maar daarna laten de mannen van UGHV zien waarom zij op de 3de plaats staan. Zes doelpunten konden de gasten achter elkaar maken, waardoor de stand opeens op 17-23 kwam. Het lukt Kwiek om zich te herpakken en zorgde ervoor dat UGHV niet verder uit kon lopen. Vanaf dat moment ging het weer gelijk op, maar helaas was er een voorsprong die niet meer ingehaald kon worden. Kwiek verliest helaas de wedstrijd met 25-31, maar hebben gestreden tot het eind.
 


Deze week ook weer mooie resultaten aan de kant van Kwiek. Het is nog maar het begin van de competitie, maar Kwiek laat zien dat er teams deelnemen aan de competitie die zeker kans maken op een plekje op de ranglijst. Komende dinsdag spelen de dames midweek tegen elkaar in de competitie. Zaterdag 11 november mogen dames 1 en 2 in de avond optreden. Alle andere teams spelen op zondag hun uitwedstrijd en de heren 1 hebben vrij, maar mogen dinsdag 14 november aan de bak in de bekercompetitie. Kortom weer een bomvol programma komende week. Weten hoe laat en waar de teams spelen? Check het op de website onder het kopje wedstrijden.