Een winterse zondag

Op deze witte winterse zondag 10 december kwamen er 3 teams in actie.

Het was deze week een rust week voor de midweekse teams. Zowel dames midweek 1 als dames midweek 2 speelde deze week geen wedstrijd.

Op zondag stonden er 6 uitwedstrijden gepland en 1 thuiswedstrijd. Maar vanwege het vooruizicht had het bestuur in alle vroegte al besloten dat de jeugd vandaag niet op pad zou gaan.
De senioren teams die aan het einde van ochtend en begin van de middag in actie kwamen speelden wel, later op de middag vond het bestuur en Dames 1 het ook niet meer verantwoord om nog op pad te gaan.

Uiteindelijk begonnen we dus met Dames 2 die op pad gingen naar Unitas in Rolde.
Dames 2 ging met twee wissels op pad aangezien Laura nog herstellende is haar operatie aan haar keelamandelen, al kostte het haar moeite om niet het stoeipak aan te doen.
Van vorig jaar wisten we dat dit een jonge ploeg was waar veel snelheid in zat maar wat maar moeilijk tot scoren komt.
Het begin van de wedstrijd was even wennen maar door een aantal mooie doelpunten van Agnes en Ellen stonden de dames al snel op voorsprong.
Kwiek had wat moeite met het verdedigen van de opbouwers waardoor de cirkel van Unitas een aantal keer vrijgespeeld werd en kon scoren.
Ook werden er volgens de scheids een aantal keer een verdedigende fout gemaakt waardoor Unitas vanaf 7 meter mocht aanleggen.
Maar al snel herpakten de dames zich en liepen ze verder uit door doelpunten van Loes, Ellen, Patricia en agnes en kort voor rust ook nog Esmee na een mooie combinatie.
De ruststand steldde de dames gerust, 10-16.
De opdracht voor de tweede helft was dan ook blijven werken in de verdediging en blijven torpederen op de keeper.
En dat deden de dames. De verdediging stond als een huis en Unitas kwam er maar moeilijk door heen. Er kwam meer grip op de opbouwers, mooie onderscheppingen wat resulteerde in fraaie breaks.
Ook Patricia werd goed gevonden op de cirkel waardoor de keeper kansloos was. Met nog een aantal mooie doelpunten van Ellen, Loes, Evelien en Agnes was het een tweede helft om van te genieten vanaf de bank.
De dames konden net niet de 30 aantikken, maar ach... 13 doelpunten verschil is een prachtig resultaat. Eindstand 16-29.

Ondertussen was in Hoogeveen de wedstrijd voor dames 3 ook van start gegaan, zij mochten het opnemen tegen Actief Klazienaveen.
Het was even wachten op de scheids waardoor de wedstrijd iets later begon. Maar de meiden van Femmie waren er op gebrand om het goede spel van vorige week een vervolg te geven en te laten zien dat Kwiek op 1 en 2 in de ranglijst hoort te staan.
In het begin van de wedstrijd was het even wennen aan de tegenstander, het ging dan ook gelijk op. De dames speelde mooie aanvallen en kwamen er mooi doorheen. Al werd er hard verdedigd wat niet altijd even prettig was om tegen te spelen.
Maar Kwiek had de leiding genomen en was vast besloten om deze ook niet meer uit handen te geven. Door mooie aanvallen en knap verdedigend werk en daar achter een hard werkende keeper bleef kwiek voorstaan en gingen de Dames dan ook de rust in met een mooie voorsprong.
De tweede helft werd er nog wat harder gespeeld en dat zorgde ervoor dat de dames af en toe aan de noodrem moesten trekken waardoor er veel penalties tegen kwamen. Al met al was het geen super goede wedstrijd maar wel goed genoeg om de punten in Hoogeveen te houden. En daarmee lieten de meiden van Dames 3 dan ook echt zien terecht op de tweede plek te staan.
Eindstand 22-16

Inmiddels waren de Heren in Rolde gearriveerd voor hun wedstrijd tegen de heren 2 van Unitas.
De wedstrijd begon gelijk in een hoog tempo. Unitas was erg snel in de aanval en scoorde erg makkelijk. Er werd met hars gespeeld en enkele van Kwiek moesten hier erg aan wennen. De heren van Kwiek konden in de 1e helft van de wedstrijd redelijk bij blijven en kwamen tot 2x toe op gelijke hoogte. Unitas kon toch iets uitlopen en de ruststand kwam op 20-16 in het nadeel van Kwiek. Daar waar Kwiek het niet lukte om te scoren ging de ballen van Unitas er wel in.
Het verschil liep op tot 6 punten. De heren waren niet bij machte om de wedstrijd te kantelen. Aan beide zijde waren er vele overtredeingen en de 2 minuten tijdstraf vaak in het nadeel  Kwiek. De Heren kwamen uiteindelijk te kort en de heren moesten dan ook de punten bij Unitas laten. EIndstand 34-27

Vooruitblik

Dinsdag  12 december neemt Dames Midweek 2 het thuis in De Marke het op tegen Hurry-up midweek 2, die 1 plekje boven hen staan.
vrijdag  15 december neemt Dames Midweek 1 het op tegen de dames van H.V.C.1 om 20.00 in Barger-Compascuum, die 3 plekken lager staat maar met slechts 2 punten achterstand.
Zondag hebben we een volledig thuisprogamma, maar dan wel in De Marke.

Om 09.30 uur speelt de E1 tegen E&O E-3
10.25 speelt de C-Jeugd heren tegen E&0  C-jeugd  heren1, een tegenstander die te doen moet zijn voor onze jongens.
11.25 speelt de E-2 tegen V en S E-1
12.20 speelt de C-Jeugd dames tegen V en S  C-jeugd dames 1, de meiden van Kwiek staan 1 plekje hoger, dus een echte kraker.
13.20 Speelt Dames 2 tegen Dames 3 een heus onderling duel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie
14.30 speelt Dames 1 tegen de Cirkeltijgers dames 2, kan dames 1 haar onverslagen status vasthouden ?
15.50 speelt Heren 1 tegen Huissen Heren 1, kunnen de heren de aansluiting naar boven weer pakken ?

Na deze wedstrijden is het even rust voor alle teams, maar vergeet je vooral niet op te geven voor het altijd leuke familie toernooi !