Eenvoudige winst heren

Eenvoudige winst Heren Kwiek De heren Van HV Kwiek mochten afgelopen zondag aantreden tegen Quick uit Hoogkerk. In een rommelige wedstrijd, die in de tweede helft werd redelijk eenvoudig werd beslist, wonnen de heren eenvoudig met 17-9.

Kwiek-1---Quick-1_093.jpg

Zoals de relatief lage uitslag al doet vermoeden, waren de gastheren slordig in de afwerking. In de eerste helft was ook de dekking niet scherp genoeg, waardoor het lang gelijk op ging. Vooral de linkerhoekspeler en linkeropbouwer van Quick konden een aantal keren te makkelijk tot scoren komen. Veel balverlies en een matige afronding van de kansen zorgden ervoor dat Quick lang in het spoor kon blijven van de Hoogeveeners. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 9-8 in Hoogeveens voordeel.

In de tweede helft was de dekking een stuk beter, maar  de afronding bleef op het niveau van de eerste helft. De Hoogeveense dekking had veel meer grip op de enige spelers van Quick die scoorden, waardoor er in de tweede helft maar één tegendoelpunt werd geïncasseerd. Iets wat redelijk uniek is in het handbal. Ondanks de slordige aanval slaagde Kwiek er wel in te blijven scoren en zo rustig uit te lopen naar een 17-9 overwinning.
Een prima overwinning gezien de samenstelling van het team. Enkele bepalende spelers konden er niet bij zijn, waardoor er met maar twee echte opbouwers en voornamelijk eerstelijn-spelers werd gespeeld.

Meer foto's van de wedstrijd zijn hier te vinden.