HANDBALDAMES HODO/KWIEK 1 KOMEN NET TE KORT

Een zeer spannende wedstrijd tussen Dames Hodo/Kwiek 1 en SVWW uit Wijster hebben de toeschouwers gezien in sporthal de Marke in Hollanscheveld. De dames van Hodo/Kwiek gingen volop voor de winst, maar wisten van te voren dat het lastig zou gaan worden.

Een gelijk opgaande wedstrijd vanaf  de aller eerste minuut. De score werd geopend door SVWW, de gelijkmaker werd al snel gescoord door Brenda Duinkerken vanuit de hoek.  Een snelle break out van SVWW zorgde voor de 1-2. Voor Hodo/Kwiek was het Marit Benjamins die de 2-2 scoorde vanuit de opbouw. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte om te scoren en er moest hard voor geknokt worden om te scoren. Er werd om en om gescoord en voor Hodo/ Kwiek waren het  Laura Veld (2x) en Ellen Tolman die de doelvrouw van SVWW wisten te passeren, alleen was dat niet genoeg om met voorsprong  de rust in te gaan. SVWW ging de rust in met een voorsprong van 5-6.

De spanning was vanaf het begin van de 2e helft voelbaar en zichtbaar. Beide teams probeerde als eerste te scoren, maar het was Malissa Vos die vanuit een break out wist te scoren en zo de 6-6 liet noteren. SVWW bleef druk zetten en dat resulteerde in een 6-7 voorsprong. Ook in deze helft zou er om en om gescoord worden en het was voor Hodo/Kwiek belangrijk om de druk op de tegenstander te houden. Marit Stoffers, speelster van de A-jeugd, wist een aanval van SVWW te onderscheppen en op de break te gaan. Hieruit wist ze de 7-7 te scoren.  Door een strafworp die werd toegekend aan SVWW  wist de tegenpartij weer op voorsprong te komen, maar Monique Kroezen zorgde weer voor een gelijke stand van 8-8. Het bleef gelijk opgaan met de doelpunten, maar Hodo/Kwiek was in deze fase iets sterker dan SVWW. Door doelpunten van Brenda Duinkerken (2x) , Jolanda Stevens, Ellen Tolman en Marit Benjamins kwam de thuisploeg op een voorsprong van 2 doelpunten. Maar door 2 toegekende strafworpen voor SVWW werd deze voorsprong weer gelijkgetrokken naar 13-13.

De wedstrijd was al spannend, maar in de laatste 11 minuten werd het nog spannender.  SVWW kwam weer op voorsprong door een doelpunt vanuit de rechterhoek, waardoor Hodo/kwiek weer de druk moesten opvoeren in de aanval, maar een doelpunt van cirkelloopster Jolanda Stevens werd afgekeurd door de scheidsrechter i.v.m. een aanvallers fout. SVWW wist een snelle tegenaanval in te zetten, maar deze werd knap onderschept door Hodo/Kwiek, maar ook dit werd bestraft met een strafworp en een 2 minutenstraf voor Monique Kroezen van Hodo/Kwiek. SVWW verzilverde de strafworp en kwam op een voorsprong van 13-15. A-jeugdspeelster Esmee Kolk zorgde ervoor dat Hodo/Kwiek weer op 14-15 kwam te staan door te scoren vanuit de opbouw.  Met nog 3 minuten te spelen was het heel spannend en beide teams speelde voor de overwinning.  SVWW deed dit door verdedigend te spelen en de bal zolang mogelijk in het bezit te houden en Hodo/Kwiek deed dat om de druk nog verder op te voeren. Maar waar, wederom een doelpunt van Hodo/Kwiek werd afgekeurd, daar wist SVWW aan de andere kant wel een doelpunt te scoren. Hierdoor was de eindstand 14-16 doorin het voordeel van de ploeg uit Wijster.

Jammer, gewoon pech. Dit zijn wedstrijden waarvan je van te voren niet weet wie er gaat winnen. Direkt vanaf de 1e minuut was het te zien dat beide ploegen niet voor elkaar onderdeden en wie dan in de laatste minuten van de wedstrijd een voorsprongetje heeft, is meestal de winnaar.

Natuurlijk is het balen dat je de 2 punten niet pakt, maar het spel wordt steeds weer beter. Vooral het inpassen en meespelen van de A-jeugdspeelsters gaat boven verwachting. Ze pakken alles snel op en worden goed gestuurd door de selectie. Dit zijn toch de dames die het in de toekomst moeten gaan doen.