HV Kwiek handbaltoernooi 2013

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2013 heeft het HV Kwiek handbaltoernooi plaatsgevonden in sporthal Valkenlaan. Dit jaar was alweer de zevende keer op rij dat het HV Kwiek handbaltoernooi gerealiseerd kon worden. Ook dit jaar was er weer een ruime opkomst

Het toernooi werd geopend door de meisjes C jeugd. De meisjes C van Kwiek moesten het opnemen tegen Apollo, Borger en E&O. De wedstrijden waren erg spannend en sportief. Nadat ieder team drie wedstrijden had gespeeld was de eindstand als volgt. Als vierde is geëindigd Apollo en derde is geworden Borger. E&O ging met de zilveren beker naar huis en de grootste beker was voor Kwiek! De meisjes C jeugd hadden alle wedstrijden gewonnen en hebben hiermee het goede voorbeeld gegeven voor de andere jeugdteams.

Na de wedstrijden van de meisjes C jeugd mochten de jongens handballen. De jongens C jeugd namen het op tegen Unitas en E&O. De jongens moesten hard aan de bak. Doordat de jongens met maar drie teams in de poule zaten, moesten zij maarliefst vier wedstrijden spelen. Gelukkig hebben de jongens laten zien dat zij een goede conditie hebben en dat brengt ons bij de volgende eindstand. Als derde is geëindigd Unitas. Tweede zijn geworden onze eigen jongens van Kwiek en de eerste prijs is mee naar huis gegaan naar Emmen met E&O.

Hier op volgend speelden de dames B jeugd. Zij zaten in een poule met HODO en E&O. Alle dames hebben hard gestreden en de wedstrijden waren erg sportief. De dames B jeugd hebben mooi handbal laten zien en ook in deze poule waren er mooie prijzen te winnen. Op de derde plaats is geëindigd HODO. De zilveren beker werd gewonnen door de dames van Kwiek en de eerste prijs hebben de dames B jeugd van E&O weten te veroveren.
Deze eindstand bracht ons op een mooie afsluiting van een geslaagde eerste toernooidag.

Tijdens het toernooi van de jeugd konden alle jeugdteams een teamfoto laten maken. Deze foto's zijn heel erg leuk geworden en binnenkort te bewonderen op de website van HV Kwiek. Tevens krijgen alle teams die op de foto zijn geweest de foto thuis opgestuurd, zodat iedereen een leuke eerste teamfoto heeft. Hieronder een voorproefje van deze onwijs leuke foto's.

Op zondag 8 september startte de dames senioren op het HV Kwiek handbaltoernooi van de senioren. De dames gingen allemaal hard hun best doen, want ook bij de senioren zijn er prijzen te verdienen. De eerste plaats gaat naar huis met een bal en daar werd in het veld hard voor gestreden. De dames van Kwiek namen het op tegen Exito en HODO. Beide teams spelen tweede klasse in de competitie, dus de dames van Kwiek wisten dat zij hard aan de bak moesten. Na het warmlopen klonk het eerste fluitsignaal en er was geen weg meer terug. De dames senioren hebben gezorgd voor mooi handbal en veel sportiviteit. De dames van Kwiek eindigende als derde en Exito werd tweede. De eerste prijs ging met de dames van HODO mee naar Hollandscheveld.

Na het dames toernooi mochten de heren senioren laten zien waar zij zo hard voor getraind hadden. De heren van Kwiek zaten in een poule met Unitas en Tyfoon. Meteen vanaf het begin moest de focus er zijn, want het ging hard tegen hard. Er werd erg goed gespeeld door alle teams en er werden mooie doelpunten gescoord. De heren van Tyfoon zijn als derde geëindigd en de twee plaats was voor de heren van Kwiek. De nieuwe bal was uiteindelijk voor de heren van Unitas en zo kwam er een mooi einde aan het HV Kwiek toernooi van 2013.

De toernooicommissie wil allereerst graag alle teams bedanken voor hun komst, sportiviteit en begrip. Tevens wil de toernooicommissie alle vrijwilligers die hebben geholpen om dit toernooi te realiseren hartelijk bedanken. Uiteraard ook het personeel van de kantine die ervoor hebben gezorgd dat de zaal, de kleedkamers, de toiletten en de kantine op en top waren! Tot slot bedanken wij alle bezoekers die een kijkje hebben genomen bij deze mooie sport en graag zien wij jullie allen volgend jaar weer op de achtste editie van het HV Kwiek handbaltoernooi.

Heel veel succes allen in de competitie van 2013-2014 en nogmaals bedankt!

Sportieve groet,

De toernooicommissie van HV Kwiek.