HV Kwiek handbaltoernooi 2016

Hoogeveen - Het traditionele Kwiektoernooi, voorafgaand aan het nieuwe seizoen bestond dit jaar voor het eerst uit liefst drie dagen handbal in de Valkenlaan.

Op vrijdagavond kwamen de recreantenteams in actie, op zaterdag de Kwiek-jeugd en de dames en op zondag waren de eerste dames- en herenteams aan de beurt. Het nieuwe E-jeugdteam werd keurig derde en het D-jeugd team werd ongeslagen winnaar met overwinningen op V&S en Smilde en een gelijkspel tegen E&O. De A-dames vervolgden het toernooi met uitstekende wedstrijden tegen de jeugd van Landskampioen Dalfsen en Eredivisionist E&O maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. De zaterdagavond was voor de dames waarin dames 2 de overwinning aan Smilde moest laten, maar de dames van Zwolle achter zich wisten te houden.

Zondag stond traditioneel in het teken van de eerste teams waarbij de dames het opnamen tegen de reserves van Dalfsen en tegen het eerste en tweede team van Unitas. In het eerste team echter een goede vertegenwoordiging van A-dames die inmiddels zeker hun steentje bijdragen. Een voorbeeld hiervan is de nog altijd slechts 14-jarige Danielle Bodegraven, talentvolle keepster, die zowel op de zaterdag als de zondag weer haar talent in het doel toonde. In gelijkopgaande en sportieve wedstrijden werd Kwiek wellicht verrassend, maar terechte winnaar voor Dalfsen. Bij de heren ging de strijd tussen de mannen uit Breda van United en de beide teams van SV Zwolle.

Foto's van het toernooi zijn binnenkort te vinden op onze website, onder het kopje "foto's".