Handbalheren Kwiek na tiende overwinning op rij “Herbstmeister”.

Hoogeveen – Tegen de reserves van 2de divisionist DOS uit Emmercompascuum mochten de heren van Kwiek de eerste helft van het seizoen afsluiten. Vooraf werd een zware opgave verwacht gezien de 6 overwinningen op rij van DOS.

Kwiek_-_DOS_2_22-12-2013.jpg

Kwiek was er echter op gebrand om voor de tiende keer op rij te winnen en zodoende als ongeslagen koploper het jaar af te sluiten. DOS kwam echter verzwakt naar Hoogeveen en Kwiek vloog als een speer uit de startblokken.

Na zo’n 10 minuten spelen en bij een stand van 6-0 was de wedstrijd feitelijk al weer gelopen en wist DOS voor het eerst een bal langs eerste keeper Ronnie Kroezen te krijgen. Kwiek denderde echter door en bij een stand van 10-1 was het wisselen aan zijde van Kwiek al weer volop begonnen. Hierdoor kreeg iedereen vandaag weer speeltijd en konden spelers zich eventueel ook in de kijker spelen bij trainer/coach Richard Kamminga. Helaas lukte dit niet iedereen. Er werd vanaf de 10-1 stand namelijk minder geconcentreerd gehandbald of misschien wilden een aantal spelers toch te graag voor eigen succes gaan, ook vanuit posities waar dit niet altijd de beste keuze was. Dit leidde dan ook tot een zwakke fase van Kwiek waardoor DOS zelfs terug kon komen tot 10-6. Kwiek herpakte zich enigszins en kon met een 12-6 stand gaan rusten.

In de rust werd gehamerd op de fouten uit de eerste helft en dit had in de tweede helft zeker zijn uitwerking. Er werd in de dekking goed gewerkt met tweede keeper Edwin Hoogenberg inmiddels in de goal. Kwiek liep vanaf de rust via de standen 18-6 en 20-7 naar een comfortabele 22-8 uit. De uitdaging was in ieder geval om zelf de 30 te halen en DOS wellicht onder de 10. In dat eerste slaagde Kwiek wel maar door een paar dekkingsfoutjes kwam DOS toch aan haar 10de en 11de goal. De uitslag van 31-11 was dan ook volkomen terecht en Kwiek liet vandaag zien dat haar aanvallende spel deze week gevarieerder was dan de afgelopen weken. Zeker tegen de nummer 2 en 3 zal dit nodig zijn. In de maand januari kunnen de heren dat bewijzen in de onderlinge confrontaties tegen de nummer 2 en 3. De heren spelen beide wedstrijden thuis, nadat beide uitwedstrijden al comfortabel gewonnen zijn, maar zowel Merna als Meppel AZ laten de afgelopen weken geen steken vallen waardoor het gaatje nog maar 2 punten op Merna is en Meppel AZ volgt op 4 punten. De competitie is zeker nog niet gelopen maar loopt voor Kwiek vooralsnog naar wens.

De heren zullen zich opmaken voor een pittige tweede competitiehelft waarbij het in eigen hand heeft of de vlag eind maart in top kan. Zover is het echter nog lang niet met nog 10 speelrondes te gaan. Gestart zal worden met de belangrijke wedstrijd op zondag 5 januari om 13:15 uur tegen Meppel AZ in de eigen sporthal Valkenlaan. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om Merna voor te blijven en Meppel AZ als directe concurrent achter zich te kunnen laten.