Handbalheren Kwiek pakken titel in Zwartemeer

Zwartemeer – Slechts twee punten waren de heren nog verwijderd van het velbegeerde kampioensschap en de daarbij behorende promotie naar de eerste klasse.

In Zwartemeer konden de heren deze zondagmiddag derhalve tegen een reserveteam van Hurry Up de beslissing forceren en uiteraard lukte dat. Ook de 18de wedstrijd leidde weer tot een ruime overwinning en het feestje werd met een 20-tal meegereisde supporters voorzichtig gevierd. Het echte feest zal volgende week in de eigen Valkenlaan losbarsten als ook de kampioenschappen van de B en C-dames gevierd wordt.

Kwiek coach Kamminga kende in aanloop naar dit duel echter wel de nodige problemen. Zo bleek de knieblessure van Erik Dekker tijdens de vorige wedstrijd toch aanzienlijk en of Dekker in de laatste twee duels überhaupt inzetbaar is zal nog moeten blijken. Tel daar de afwezigheid van Timon Terwijlen en Jack Pruijn bij op en een wel aanwezige maar zeker niet fitte Willen Jan Hut. Het was dan ook puzzelen in de posities en als truc uit de hoge hoed werd daarom Edwin Hoogenberg van tweede keeper tot cirkelspeler gebombardeerd. Arne van Slochteren begon verrassend op de linkerhoek. Dat dit basisteam echter ondanks de omzetting weinig van de tegenstander te duchten had bleek al na een kleine 10 minuten spelen. Kwiek liep met speels gemak via 0-7 en 1-11 uit naar een ruststand van 6-16. Opvallend dat juist Arne van Slochteren de score vanaf de linkerhoek opende en dat Edwin Hoogenberg er ook al twee had in liggen vanaf de cirkel. Hurry Up kwam simpelweg tekort en moest dan ook veelvuldig aan de noodrem trekken en dat kostte ze in de eerste helft reeds een rode kaart, iets wat in de tweede helft ook nog eens gebeurde.

Uiteraard was er in de tweede helft geen sprake meer van een wedstrijd en liep Kwiek rustig vanuit een sterke dekking uit. Keeper Ronnie Kroezen stond, zoals al het hele seizoen, weer sterk te keepen. Mede hierdoor kon Kwiek haar vertrouwde snelle tegenaanval weer lopen waardoor de doelpunten makkelijk vielen. De uiteindelijke 16-34 eindstand was dan ook weer geheel terecht waarna de felicitatie over een weer konden plaatsvinden. Promotie naar de 1ste klasse is nu een feit en het is aan het bestuur van Kwiek om samen met de Technische Commissie kijken welke mogelijkheden dit voor het volgend seizoen biedt. Men is reeds in gesprek met een nieuwe trainer/coach en naast het 1ste team zal er een nieuw tweede team opgegeven worden. Positieve ontwikkelingen voor Kwiek waar we hopelijk volgend jaar weer veel plezier aan beleven.

De heren richten zich nu op de laatste twee duels met het doel om zonder puntverlies en dus met 20 overwinningen het seizoen af te sluiten. Hierna volgt dan de bekercompetitie waarin Kwiek ook graag wil stunten om vervolgens voor de zomer nog het Beachhandbal weer op te pakken. Wie weet welke krenten er nog in de pap zitten voor de heren dit seizoen. Volgende week echter eerst feesten na de thuiswedstrijd tegen HVC uit Emmercompascuum. Aanvang wedstrijd 11:00 uur