Handbalheren Kwiek pakken uniek kampioensrecord

Emmercompascuum – Payroll Company-team uit Hoogeveen was er op gebrand om ook het laatste duel, uit tegen de nummer 5 DOS, te winnen. Met deze overwinning zou het seizoen na 20 overwinningen tot een uniek record leiden.

Zonder puntverlies en dus met 40 punten zouden de heren de kroon op het seizoen zetten. En zo ging het ook.

Kwiek miste youngster Timon ter Wijlen en ook Erik Dekker. Laatst genoemde bleek toch in het duel van twee weken geleden een ernstige knieblessure opgelopen te hebben. De voorste kruisband blijkt toch afgescheurd waardoor een operatie en langdurig herstel noodzakelijk zal zijn. Toch wel een domper op het fantastische seizoen. Zeker voor Dekker zelf een enorme domper omdat het vorige seizoen ook al in het teken stond van een langdurige herstel na een schouderblessure.

Toch werden beide heren in dit duel niet gemist. DOS probeerde vooral in de aanloop naar het duel het Kwiek lastig te maken. Er waren wat spelers uit het eerste aan het team toegevoegd waardoor men probeerde wat ervaring uit de 2de divisie aan het team toe te voegen. Hier werd echter deels een stokje voor gestoken door de scheidsrechter maar toch stond er een sterkere ploeg dan als het eerste duel in Hoogeveen. Kwiek startte echter uitermate sterk. In de dekking werd hard gewerkt, efficiënt verdedigend en ook keeper Ronnie Kroezen stond weer sterk te keepen. Vanuit deze dekking was het dan ook heerlijk aanvallen en er werd dan ook zeker in de eerste 15 minuten makkelijk en veel gescoord. DOS had geen idee hoe ze het doel moesten vinden en Kwiek scoorde naar hartenlust. Via de standen 0-6, 2-10 en 3-13 was het al duidelijk dat de bekroning op het seizoen zou lukken. Tot aan de rust hield Kwiek deze ruime marge makkelijk in stand zodat de thee bij een stand van 7-18 uitstekend smaakte.

In de tweede helft nam Kwiek wat gas terug, kwam ook de volledige bank aan spelen toe en werd de wedstrijd netjes uitgespeeld. Dat DOS wat makkelijk begon te scoren en Kwiek wat fouten begon te maken mocht de pret niet drukken en bij een eindstand van 20-30 werd ook in deze wedstrijd duidelijk dat Kwiek dit seizoen voor alle tegenstanders simpelweg een maatje te groot was. Ook het doelsaldo van ruim 300 doelpunten in de plus gezegd genoeg over de suprematie van dit team in de tweede klasse. Topscoorders aan Kwiek kant Jack Pruijn (9x), Mathijs van Veen (6x) en Bas Krom (10x).

Kwiek kan zich nu op gaan maken voor de beker, beginnend thuis tegen 1ste klasser Actief Paterswolde. Op dinsdag 22 april zullen de heren proberen de volgende ronde te bereiken maar het vertrouwen is zo groot dat de datum van de finale van de beker reeds bij de heren in de agenda’s staan.