Handbalheren op jacht naar kampioensrecord na 16de overwinning

Beilen – Een op voorhand beladen duel stond er zaterdagavond op het programma in en tegen Beilen.

Aan Kwiek zijde stonden maar liefst 3 voormalig Beilen spelers in de basis en ook nog eens 2 spelers op de bank die in het verleden bij Beilen hebben gespeeld. Alleen al vanwege dit feit hadden de heren voorafgaand aan het duel de plaatselijke pizzaria opgezocht. Of het nu aan de pizza’s en de pasta’s lag is niet bekend maar de wedstrijd was zeker geen hoogstaand duel maar de 2 punten gingen wederom eenvoudig mee terug naar Hoogeveen.

Door dit resultaat zijn de heren weer een stap dichter bij de titel , zeker gezien het resterende programma van nog slechts vier duels en het gat van 5 punten naar de nummer twee Merna.
Het kampioenschap komt er dus aan maar de heren zijn inmiddels met een tweede doel bezig, namelijk kampioen worden zonder puntverlies. Na 16 overwinningen zou het wel eens kunnen lukken om zonder puntverlies de titel binnen te halen, een unicum voor Kwiek maar ook een redelijke unicum in handballand.

Tegen Beilen werden zoals gezegd de punten weer binnengeharkt maar met een bij vlagen te hard spelend Beilen en een scheidsrechter die niet van plan was om hier maatregelen tegen te nemen was het een wedstrijd om snel te vergeten. Beilen kwam alleen bij de 1-1 langszij maar bij 1-4 en 3-8 was de wedstrijd al gespeeld. Gezegd moet worden dat Kwiek in deze fase al een voorsprong had moeten nemen richting de tien goals verschil maar onzorgvuldig spel en technische fouten zorgden er voor dat dit niet gebeurde. De ruststand van 5-14 was dan ook aan de magere kant.

In de tweede helft werd het onvriendelijker en was het aan de zelfbeheersing van de Kwiek spelers te danken dat de wedstrijd op een normale manier eindigde. Er werd veel van de zijkant verdedigend en regelmatig trok men hard aan de noodrem of moest de werparm het ontgelden. Kwiek deed er verdedigend echter ook een tandje bij waardoor veel aanvallen aan beide zijden stranden in vrije ballen en strafworpen waardoor het geen leuke wedstrijd werd om naar te kijken. Daarnaast maakte Kwiek zeker in de laatste 10 minuten veel dekkingsfouten waardoor de voorsprong van 8-22 door Beilen aanzienlijk verkleint werd, waardoor de uiteindelijke uitslag van 14-23 vooral slordig aan Kwiek zijde te noemen was. Ondanks dat de zaaldienst en ook Kwiek deze uitslag op papier hadden wist de man in het zwart een andere uitslag uit de hoge hoed te toveren en ging Kwiek met 24-13 en 2 punten richting Hoogeveen.

De komende 2 weken zijn de heren vrij maar op 9 maart mogen de heren om 12:45 uur hun zegetocht voortzetten. Het laag geklasseerde Jahn 2 komt dan in de Valkenlaan op bezoek en verwacht mag worden dat er dan wederom 2 punten aan het totaal toegevoegd kunnen worden.
Als dat het geval is dan kan de week erop in de uitwedstrijd tegen de reserves van Hurry Up het kampioenschap binnengehaald worden en derhalve promotie naar de 1ste klasse. Met dit doel voor ogen zal de huidige selectie zich de komende weken beraden over de weg die voor volgend jaar ingeslagen gaat worden. Afhankelijk van de keuze zal er wellicht gekeken worden naar aanvullingen voor de selectie en wellicht ook een andere trainer/coach.

patatje oorlog en bier na 16de overwinning!