Handbalheren sturen ook nummer 3 Meppel AZ naar huis

Hoogeveen – Het lijkt er op dat de heren van Kwiek zich kunnen gaan opmaken voor een finalewedstrijd op zondag 26 januari tegen het op de tweede plaats staande Merna uit Leens.

Op Kwiek staat dit seizoen geen maat. In 11 duels werd er even zo vaak gewonnen en alleen Merna is als concurrent nog overgebleven. Meppel AZ, de nummer 3. Werd namelijk vakkundig aan de kant geschoven en dus blijft er nog 1 concurrent over.

Toch was het vandaag voor het eerst sinds tijden weer eens een wedstrijd waar het publiek goed voor kon gaan zitten. Het op de 3de plek bivakkerende Meppel AZ werd weliswaar in de uitwedstrijd met 10 punten geklopt maar was inmiddels na een slechte seizoenstart dus wel weer opgeklommen naar top van de ranglijst. Er werd immers alleen van Kwiek en Merna verloren. Kwiek was dus gewaarschuwd maar ondanks dat was het toch Meppel die het begin van de wedstrijd bepaalde.

Kwiek liep in de eerste 5 minuten van de wedstrijd achter de feiten aan. Meppel AZ oogde gretiger, maakte goed gebruik van hun fysieke kracht in zowel de aanval als de dekking en Kwiek liet vooral teveel ruimte voor de schutters uit de opbouwrij. Hierdoor keek Kwiek aan het begin tegen een 3-4 achterstand aan maar na drie scores van Jack Pruijn vanaf de cirkel en Timon Terwijlen vanaf de rechterhoek was het toch ineens 8-4 voor Kwiek. Deze marge werd tot de rust in stand gehouden maar het ging zeker niet gemakkelijk deze middag.

Ook de tweede helft was het Meppel AZ wat beter uit de startblokken kwam, ondanks een dubbele tijdstraf aan de kant van de gasten. Het gaatje werd bijna gedicht. 12-10 maar Kwiek nam toch weer het heft in handen en liep uit naar 15-10. In deze fase van de wedstrijd was het vooral cirkelspeler Jack Pruijn en aangever Bas Krom die de ploeg op sleeptouw name. Bas Krom strooide met haarfijne ballen op Jack Pruijn die vervolgens de dekking van Meppel AZ tot wanhoop dreef vanaf de cirkel.

In deze fase moest Meppel AZ dan ook steeds vaker aan de handrem trekken wat zowel leidde tot tijdstraffen alsmede een rode kaart maar ook onvrede over de leiding en op eigen falen. Kwiek liet zich echter niet van de wijs brengen en liep via de standen 17-13 en 19-15 aan het einde toch nog uit naar een 23-15 overwinning. Het was echter voor de spelers wel een wedstrijd waarin er hard gevochten moest worden maar dat is wellicht niet verkeerd met binnenkort de topper tegen Merna uit Leens op het programma. Komend weekend moeten de heren op zaterdagavond aantreden tegen het op de 8ste plaats staande SGV uit Slochteren en de week erop volgt wederom een uitwedstrijd tegen de nummer 6, het stugge Quick uit Hoogkerk. Hierna volgt echter de clash met de nummer twee en lijkt de competitie tot een beslissing te komen. Mits Kwiek in de andere wedstrijden het hoofd koel houd en haar kwaliteiten ook in deze wedstrijden toont.