Handballend een rustige week voor de teams van HV Kwiek

In verband met de herfstvakantie geen wedstrijden dit weekend, maar afgelopen week hebben wel beide midweek teams gespeeld.

Maandagavond reisden onze dames midweek 1 af naar Zwartemeer om hun eerste wedstrijd tegen Hurry-up te spelen. Een redelijk jonge ploeg, die op het eerste gezicht vrij snel en jong oogde. Die snelheid zat er inderdaad in en binnen no-time stonden de dames met 3-0 achter. Na een dikke 10 minuten spelen scoorde Kwiek hun eerste tegendoelpunt. Tegelijkertijd kreeg Kwiek verdedigend meer grip op de aanval van Hurry-up. De wissels zorgden ervoor dat Kwiek even 4-2 ging spelen in de aanval. Daar raakten Hurry-up toch wel van in de war en kon Kwiek langszij komen. Vanaf dat moment ontstond er een levendige pot waarbij het scoreverloop gelijk op ging. Rust stand was zelfs in het voordeel van Kwiek met 4-5. Na de rust hetzelfde gelijk opgaande beeld. Kwiek voor, Hurry-up weer voor en uiteindelijk trok Hurry-up aan het langste eind. Helaas voor de dames van Kwiek een eindstand van 8-7, maar een mooie en hele sportieve pot!

Op dinsdagavond waren de dames midweek 2 aan de beurt met een thuiswedstrijd. Jammer genoeg moeten de dames Monique nog even missen, maar gelukkig kunnen er dames van de midweek 1 het team aanvullen zodat er ook gewisseld kan worden. De verdediging zat ook deze wedstrijd weer goed dicht, waardoor de tegenstander maar lastig tot scoren kon komen. Niet alleen de verdediging verliep goed, ook de aanvallen gingen van een leien dakje. De ene na de andere bal verdween bij de tegenstander in het net, waarbij de dames van Kwiek de rust in gingen met 7-3. Een mooie voorsprong en een goed begin van de tweede helft. Ook het tweede deel van de wedstrijd bleef goed gaan. De dames wisten elkaar goed te vinden en het net werd net zo vaak gevonden als in de eerste helft. Een mooie eindstand van 14-5 voor de dames van Kwiek.

Afgelopen weekend waren alle teams vrij, dus in plaats van een wedstrijd was er voor de senioren en alle ouders een pub quiz georganiseerd. Maar liefst 7 teams hadden zich aangemeld en het was een nek aan nek race in de eigen pub aan de Valkenlaan. Geen enkel team wist de jongste deelnemers te verslaan, waarmee “de kleintjes en dubbel D” de eerste winnaars van de Kwiek pub quiz zijn!