JMS/Hurry Up te sterk voor handbaldames Kwiek 17-11-2013

Zondag 17 november was het tijd om naar Zwartemeer af te reizen voor de 4e competitiewedstrijd voor de handbaldames van Kwiek JMS/Hurry Up stond op het programma.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en aan beide kanten waren er veel kansen. Pas na 3 min kwam de openingsgoal, gemaakt door Ellen vanaf de rechteropbouw. Na veel aanvallen wist Hurry up pas na de 6e min te scoren vanaf de rechteropbouw. Daarna werd er van beide kanten snel en fel gehandbald, maar de keepers van beide kanten stonden sterk, net als de verdediging. Door de harde verdediging kreeg Kwiek een strafworp toegekend. Lotte heeft deze worp goed benut en bracht de stand op het score bord 1-2. Nog geen minuut later kwam Hurry Up terug door een snelle aanval vanuit de linkeropbouw en bracht weer een gelijke stand. Daarna mooie aanvallen van beide kanten maar zonder resultaat. Pas in de 14e minuut wist Kwiek weer een doelpunt te maken. De dames van Hurry up lieten het er niet bij zitten en door fel aanvallen moest er hard worden verdedigd wat resulteerde in een strafworp in voordeel van Hurry Up. Hierdoor wist Hurry up de stand weer gelijk te brengen tot 3-3. Daarna werd er van beide kanten goed gebald. In de 19e minuut ging Ellen op de break-out en maakte deze mooi af waardoor de stand weer op 3-4 stond. Lang kon Kwiek niet genieten van de voorsprong, want door een afstandschot vanaf de linkeropbouw maakte Hurry up binnen een minuut weer de gelijkmaker. In de 20e minuut ontstond er een mooie aanval van de dames van Kwiek en wist Loes te scoren wat de stand weer bracht tot 4-5. De laatste 10 minuten goed handbalspel gezien, maar ook veel balverlies van beide kanten. Pas in de laatste minuut van de eerste helft wist Hurry Up weer te scoren vanaf de middenopbouw en werd de rust ingeluid met een 5-5 stand.

De 2e helft begon gunstig voor Hurry Up, want na 1 min werd er vanaf de middenopbouw gescoord en dat bracht de stand tot 6-5. De dames van kwiek probeerden terug te komen, maar de keepster van de tegenpartij wist alles te blokken. Na 6 min spelen kwam er een afstand schot vanaf de rechteropbouw Hurry Up en dat maakte de stand op 7-5. Daarna werd er heen er weer gebald, mooie aanvallen, maar net als in de eerste helft veel balverlies. In de 11e minuut kregen de dames van Kwiek een vrije bal toegekend. Hier hebben de dames gebruik van gemaakt, want Ellen maakte van de vrije worp de stand terug tot 7-6. Hurry Up kwam hierop snel terug door nog geen halve minuut later vanaf de hoek te scoren waardoor de stand op 8-6 stond. Niet veel later een aanval van Kwiek, Loes liep vanaf de opbouw de cirkel op. Kreeg toen de bal vanaf de opbouw en scoorde vanaf de cirkel. Score 8-7. Om de dames van Hurry Up tegen gehouden, moest er soms hard verdedigd worden. Er werd gegeven moment iets te hard verdedigd waardoor Kwiek een strafworp tegen kreeg. Hurry Up scoorde hierdoor en de stand stond op 9-7. Vanaf dat moment werd Hurry Up te sterk voor de dames van Kwiek. Hurry Up heeft daarna nog 3x gescoord vanaf de opbouw en de stand stond op een gegeven moment op 12-7. Pas in de 25e minuut had Kwiek eindelijk weer antwoord terug en werd er vanaf de cirkel gescoord door Annemiek waardoor de score op 12-8 stond. In de 26e min kreeg Hurry Up nog een strafworp toegekend, maar Michelle stond goed te keepen en wist deze tegen te houden. In de laatste 2 minuten werd er nogmaals gescoord door Hurry Up, maar ook door Kwiek. Want vanuit het midden scoorde Ellen, wat de stand maakte van 13-9, wat ook uiteindelijk de eindstand is geworden.
 

Marit en Michelle bedankt voor het meespelen!