Jongens C-Jeugd naar NK Beachhandbal

Zaterdag 9 juni hebben de jongens C-jeugd van Kwiek een unieke prestatie neergezet. Als gevolg van de toernooioverwinning in Rolde zal er een team van HV Kwiek deelnemen aan het NK beachhandball.

De jongens moesten het zaterdagochtend opnemen tegen Unitas uit Rolde en E&O uit Emmen. Tijdens de laatste trainingsavond op onze eigen “beach” was reeds afgesproken dat we met twee keepers zouden spelen zodat hiermee de intentie aanwezig was om veel met de keepers te scoren. Dit zou auto-matisch veel dubbele punten kunnen betekenen als dit goed zou uitpakken. In de eerste wedstrijd werd dit ook perfect uitgevoerd. Met geconcentreerd handbal en uitstekend keeperswerk van beide keepers werd de 1ste set met gemak gewonnen. Vooral de vele scores met ballen van doel naar doel maakten het verschil in gescoorde punten. Daarnaast stond de dekking van Kwiek goed waardoor de keeper van Unitas, ingezet als veldspeler, nauwelijks wist te scoren. In de 2de set hetzelfde spelbeeld waarbij ook nu de spelers geconcentreerd bleven ballen. 


Na deze overwinning moesten de heren hun vizier op E&O richten. Vooraf leek dit een onneembare tegenstander maar daar dachten de jongens van Kwiek anders over. Kwiek verraste de tegenstander vooral in de eerste set door gretigheid van de veldspelers en wederom een aantal scores van de keepers. E&O speelde een andere tacktiek maar had daardoor vaak een leeg doel waarbij de “veldkeeper” te lang na een doelpoging in het veld aanwezig bleef. Hierdoor hadden de keepers van Kwiek weer de kans om te scoren en werd E&O afgetroefd. De tweede set had E&O een antwoord gevonden op de tactiek van Kwiek en werd er met een minimaal verschil verloren. Omdat E&O later ook beide sets van Unitas won eindigden beide ploegen met 3 punten als eerste zodat een “Shoot Out” de beslissing moest brengen. De “Shoot Out” was ongemeen spannend en na 5 spelers stond de stand 1-1 en moest er om en om gespeeld worden om de winnaar te bepalen. E&O miste en daarna wist Kwiek wel te scoren en was de overwinning een feit. Omdat het NK op zaterdag 23 juni in Julianadorp (N-H) gespeeld werd en dit eigenlijks niet in het schema van Kwiek paste was het besluit voor de finale genomen om hier niet aan deel te nemen. Bij nader inzien is in goed overleg tussen spelers en aanwezig ouders besloten dat we deze unieke kans om aan een NK deel te nemen niet mochten laten schieten. Dit betekent dat de komende 2 weken er hard doorgetraind zal worden en dat Kwiek goed moet kijken hoe het handbalkamp voor de jeugd en een NK gecombineerd kunnen worden.

Daarna is het aan de jongens om vooral te genieten op het NK!