Jongens C-jeugd Kwiek 3de op NK Beachhandball

Afgelopen zaterdag reisden de jongens C-jeugd van Kwiek af naar Julianadorp, net onder Den Helder, om deel te nemen aan het NK Beachhandball. Ze waren hiervoor speciaal door hun sponsor BCIP voorzien van prachtige beachhandbaltenues.

Het was vroeg uit de veren voor de jongens omdat het NK samenviel met het jaarlijkse jeugdkamp van HV Kwiek. Dit betekende om 6 uur opstaan, snel ontbijten en voor 7 uur in de auto op weg naar een dagje ballen op het strand. Tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ‘s middags moest er bij windkracht 5 a 6 gespeeld worden tegen teams afkomstig uit heel Nederland.

Het eerste duel tegen Borhave uit Borne bleek al dat de jongens niet voor niets waren afgereisd. Er werd vol overgave door de jongens gespeeld en dit resulteerde dan ook in de eerste 2 punten van de dag.
Tegen S.V.Rijnstreek uit Alphen a/d/ Rijn wer der wederom gewonnen. Hiervoor was echter in de 2de helft wel een Golden Goal nodig om ook hier de volle 2 punten binnen te halen. De 3de wedstrijd tegen Vrone uit Sint Pancras werd een hele lastige wedstrijd. Kwiek werd vooral afgetroefd door hun keepers.

Doordat deze veel scoorden en daarmee dus dubbele scores noteerden liep Kwiek achter de feiten aan. In de 4de wedstrijd tegen H.V.V. ’70 uit Voorschoten waren de Kwiekers echter weer goed bij de les. Beide sets werden gewonnen en  daarmee werden er weer 2 punten aan het totaal toegevoegd. In de tussenstand stond Kwiek op een 3de plek na 4 wedstrijden en moest er in de laatste wedstrijd tegen Unive Achilles uit Apeldoorn gewonnen worden om nog aanspraak te maken op de 1ste of 2de plaats.

Al vroeg in de eerste helft bleek echter dat Achilles zowel individueel als ook de keepers sterker te zijn. Kwiek werd op alle fronten afgetroefd en moesten dan ook met groot verschil de eerste set aan Achilles laten. In de tweede set wisten de jongens echter zich nog een keer te herpakken en wisten na een kleine achterstand tijdens de gehele set dit aan het eind nog op de valreep in te lopen. Door een doelpunt door de keeper van Kwiek in de slotseconden werd er een 14-14 gelijkstand uit het vuur gesleept. Dit betekende wederom een Golden Goal. Deze verliep zeer spannen en na een 3-tal aanvallen van zowel Kwiek als Achilles viel het doelpunt aan de kant van Achilles.

Zij werden daarmee Nederlands Kampioen en Kwiek moest genoegen nemen met een 3de plaats. Daarbij overigens opgemerkt dat Kwiek met dispensatie deelname aan het NK en daardoor in de officiële stand niet meer is opgenomen. Ondanks dat kunnen de jongens en ook Kwiek trots zijn op hun deelname en het resultaat. Voor de jongens een unieke ervaring en volgens de geschiedenisboeken van Kwiek is het zeker 25 jaar geleden dat een team heeft mogen deelnemen aan een Nederlands Kampioenschap.

V.l.n.r. Richard Kamminga (coach), Jim Schippers, Daan van Broeckhuisen, Rene Klomp (coach), Danny Klomp, Damian Koops, Jaimy Bosgra, Daan Koobs, Michael Bodegraven.