Kampioen verslaat nummer 3, dames op naar kampioenswedstrijd

Groningen – Na het binnenhalen van het kampioenschap afgelopen weekend moest er deze week gewoon weer gespeeld worden en ook nog eens tegen de nummer 3 V&S Groningen.

Een fysiek sterke tegenstander en het vorige duel in Groningen werd met slechts 1 punt verschil gewonnen. Ook nu werd het weer een duel waarin de ploegen elkaar weinig cadeau gaven en moest Kwiek tot het gaatje gaan om ook hier de twee punten binnen te halen. Het lag vooral aan de eigen manier van spelen dat Kwiek pas in de laatste minuut de overwinning binnenhaalde. Het spel was te slap, de voorbereiding niet geconcentreerd en daarmee waren de heren wellicht te ontspannen aan het handballen.
Daarnaast zijn de pijntjes ook nog niet genoeg verdwenen. Pascal Klaassen bleef om die reden aan de kant en ook Bas Krom begon niet geheel fris aan de wedstrijd. Toch begon Kwiek qua score goed en pakt een 0-2 voorsprong en vervolgens 2-4. Hierna was het echter vooral de linkeropbouwer van V&S die het spel domineerde. Mede dankzij zijn scores kwam V&S voor het eerst bij 5-4 op een voorsprong. Hierna was het tot aan de rust stuivertje wisselen. Opvallend waren vervolgens de scores vanuit de middenopbouw van Peter Staaks waardoor Kwiek voor de rust op 10 goals kwam maar V&S ook, waardoor het verschil weer op nul stond. Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. Kwiek kwam weer op 10-12, V&S op 14-13 en daarna moest Kwiek steeds in de achtervolging. Er werd mondjesmaat gescoord en Kwiek probeerde vooral de verdediging goed neer te zetten in de laatste 10 minuten. Dat lukte goed maar voorin verliep het allemaal erg stroef. Toch kwam Kwiek bij 18-18 weer op gelijke hoogte en 2 minuten voor het einde noteerde men de 18-19. V&S probeerde daarna in ieder geval nog op gelijke hoogte te komen maar Kwiek liet ook zien over een aantal slimme spelers te beschikken. Peter Staaks maakte een noodzakelijke overtreding en pakte daarmee zijn 3de tijdstraf en dus rood. Ook Jack Pruijn pakt vervolgens een tijdstraf maar Kwiek houdt zelfs met maar 4 verdedigers stand. Daarbij moet ook gezegd worden dat Ronnie Kroezen en Jaime van der Heul beide een uitstekende pot hebben stonden te keepen.

Kwiek behaalt op deze wijze zijn 19de overwinning in 20 duels en speelt volgende week zondag haar laatste duel. Veel belangrijker nog is de kampioenswedstrijd van de dames in de 3de klasse. Dit topduel tegen de nummer 2 Hurry Up zal de beslissing geven, aanvang 13:30 uur in de Valkenlaan.