Kwiek Dames 1 wint uitwedstrijd tegen Tempo.

Zondag 1 december stond er een wedstrijd op de planning tegen Tempo in Nieuw-Weerdinge. Om 9:30 uur stond iedereen klaar om te vertrekken vanaf sporthal Valkenlaan. Een kleine drie kwartier later kwamen we aan in Nieuw-Weerdinge.

Na de warming-up klonk het fluitsignaal om 11:00 uur en startte de wedstrijd. Kwiek begon met een matige eerste helft. Tempo opende de wedstrijd in de 4e minuut met 1-0 vanaf de opbouw positie.
In de 10e en de 14e minuut werd er door Kwiek gescoord. Het eerste doelpunt werd gemaakt vanuit een break-out en het tweede doelpunt vanaf de rechter opbouw.
Tempo kreeg daarna ook de smaak te pakken en scoorde twee maal vanaf de cirkel en vanuit de hoek.
We stonden na 15 minuten met 3-2 achter, maar door een prachtig afstandsschot van Kwiek werd de stand weer gelijk gebracht.

Door een aantal mooie doelpunten, onder andere een snelle aanval en een schot vanaf het midden, stond Kwiek na 24 minuten weer op voorsprong.
De tussenstand in de rust was 4-6 in het voordeel van de dames van Kwiek.

In de tweede helft lieten de dames beter spel zien. De dames van Kwiek waren gedreven om de punten mee naar huis te nemen. Tempo heeft in de tweede helft maar 3 keer kunnen scoren doordat de dames goed samenwerkten en er een stevige dekking stond.
Na 18 minuten werd de stand op 7-11 gebracht door mooie wissels tussen de opbouwers en een strafworp voor Kwiek. Het leek erop dat Tempo deze achterstand niet meer in kon halen. Al met al een zeer sportieve wedstrijd die uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor de dames van Kwiek met een eindstand van 7-14.

Lilian bedankt voor het keepen!