Kwiek heren blijven ook na 5de duel ongeslagen

Hoogeveen– Tegenstander FHC 3 uit Stiens-St. Annaparochie zou wel eens de ploeg kunnen zijn die Kwiek aan het wankelen kon brengen.

Met 3 overwinningen in 4 duels stonden zij immers kort achter Kwiek maar bij een reserveploeg is het altijd afwachten wat er vanuit Friesland naar Hoogeveen zou afreizen.

De gasten waren echter vanwege blessures zonder reservespelers afgereisd en juist dat was tegen een gretig Kwiek met een volle bankbezetting niet handig. Kwiek zette daar dan ook vanaf de eerste minuut bijna continu snelle aanvallen tegenover en liet daarmee andermaal de kwaliteit van de huidige ploeg zien. Een uitstekende dekking gecombineerd met snelle tegenaanvallen zorgt tot op heden voor elke tegenstander dat ze er niet aan te pas komen, zo ook vandaag.
Tot 3-3 ging de stand gelijk op maar door 6 goals op rij van Kwiek door Mathijs van Veen, Jack Pruijn en Bas Krom was het binnen 10 minuten ineens 9-3 en werd de stand naar de rust toe op een 12-5 score gezet. Ook vandaag werd er met name via de Break Out en de linkerhoek en –opbouw gescoord.

Na de rust bleef het verschil continu rond hetzelfde aantal doelpunten maar waren het vooral de keepers aan beide kanten die het verschil maakten. Aan Kwiek zijde was het Ronnie Kroezen in combinatie met de dekking die wederom goed stond. Aan de kant van FHC was het echter de keeper die in z’n eentje de Friese eer hoog hield door in veel 1 op 1 situaties, oog in oog met een Kwiek aanvaller, als winnaar uit de bus kwam. Dit mogen de Kwiek heren zich vandaag zelf aanrekenen maar zoals gezegd was de sluitpost van de Friezen een uitstekende doelman. Kwiek kwam echter niet in de problemen waardoor ook in deze wedstrijd alle spelers in de 2de helft goed doorgewisseld konden worden en het slotakkoord van de wedstrijd aan Kwiek zijde was. Bij de stand van 16-10 zette Kwiek nogmaals aan waardoor in de laatste minuten de stand naar 19-10 werd getild. Een voor Kwiek lage score qua doelpunten maar hier was met name, zoals eerder vermeldt, de keeper van FHC debet aan. Daar stond echter tegenover dat Kwiek de heren van FHC slechts 10 doelpunten liet scoren en met name dit hadden de Friese gasten voor aanvang van de wedstrijd vast niet verwacht.

Kwiek blijft door dit resultaat uiteraard koploper en ziet FHC na vandaag op 4 punten achterstand waardoor alleen Merna een directe bedreiging vormt voor de koppositie. De heren zullen komend weekend af moeten wachten wat de concurrentie doet omdat ze zelf vrij zijn. Op zondag staat de thuiswedstrijd tegen Beilen om 11:00 uur op het programma. Beilen is nog puntloos en mag derhalve geen probleem vormen maar er zal wel strijd geleverd worden aan beide zijden omdat er aan Kwiek zijde liefst 4 spelers zijn met een Beilen-verleden.