Kwiek heren boeken 15de overwinning op rij

Sint Annaparochie – Afgelopen zaterdag moesten de heren een verre reis naar Friesland ondernemen om tegen het op de derde plaats staande FHC haar ongeslagen status te verdedigen.

Bij wederom een overwinning zou de competitie echt gelopen zijn. Bij een nederlaag zou het toch nog weer onverwachts spannend kunnen worden met nog 5 duels te gaan. Een spekgladde vloer, een wedstrijdbal die Kwiek niet lag en vooral een keeper aan de zijde van de Friezen die wederom zeer moeilijk te passeren was. Dat waren de ingrediënten waardoor Kwiek het toch erg moeilijk had, zeker in de eerste helft.

Kwiek begon dan ook uitermate zwak aan de wedstrijd, ondanks de waarschuwing vooraf door trainer/coach Kamminga dat deze wedstrijd vooraf geen gelopen race was. Er werd zeer slecht afgerond in de reguliere aanval en verdedigend was het ook tam en af en toe bijna apathisch hoe de heren naar de tegenstander stonden te kijken. Hierdoor liep Kwiek vanaf het eerste doelpunt erg lang achter de feiten aan. De heren van FHC wilden wel even stunten en hadden in de eerste 20 minuten ook alle reden om daar in te geloven. Aan Kwiek zijde lukte vrijwel helemaal niets een bij de stand van 4-1 in het voordeel van de Friezen moest Kwiek dan ook een aantal omzettingen doorvoeren waardoor men iets beter in haar spel kwam. Wellicht ging ook bij de heren zelf de knop om en had men door dat het anders moest. Pas bij 5-2 na een kleine 20 minuten handballen ging het daadwerkelijk beter draaien. De dekking kreeg beter grip op de Friese aanvallers en zelf benutte het ook beter haar kansen. Via 2x Jack Pruijn vanaf de 7 meter en Mathijs van Veen vanaf de linkeropbouw kwam Kwiek binnen 5 minuten langszij en zelfs op voorsprong en ging het met 5-7 de rust in.

De heren waren uitermate ontevreden over het verloop van deze eerste helft. De slechtste 30 minuten van het seizoen tot nu toe. In de tweede helft ging dan ook de knop echt om en werden de mouwen verder opgestroopt, werden er meer duels gewonnen en werd er simpelweg beter afgerond. Hierdoor liep Kwiek via de stand 6-10 en naar een comfortabele 7-14 voorsprong uit. FHC knokte zich toch nog even terug, of betere gezegd Kwiek kende weer even een fase van 5 slechte minuten waardoor de stand bij 11-16 toch weer wat closer werd. Het slotakkoord kwam echter van Kwiek-zijde via Mathijs van Veen en Bas Krom. Tussendoor was het good old Willie van Veen die de bal ook nog even in het netje legde en blijkbaar minder moeite had met de bal en keeper als de rest van de selectie deze avond. De eindstand 11-19 was uiteindelijk acceptabel tegen de nummer 3 maar het vertoonde spel was het grootste deel van de wedstrijd niet om aan te zien. Kwiek laat echter wel zien waarom het dit seizoen de terechte kampioen wordt. Ook in een teleurstellend duel wordt er uiteindelijk gewoon ruim gewonnen.

De stand aan kop is inmiddels: 1. Kwiek 15-30, 2. Merna 15-25, 3. Meppel AZ 15-20. Aankomend weekend hebben de heren een vrij weekend waarna de week erop wederom op zaterdagavond een wedstrijd volgt. In Beilen wordt dan een beladen duel gespeeld tegen de plaatselijke HV. Beladen omdat een groot aantal Kwiekers een “Beilen-verleden” heeft waardoor er op dat punt wellicht wat strijd verwacht mag worden. Het verschil in kwaliteit en punten is echter te groot om te verwachten dat het een echte wedstrijd wordt.