Kwiek heren boeken 19de overwinning op rij

In een gezellig en goed gevulde sporthal Valkenlaan speelden de heren hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tijdens deze dag, omgedoopt tot Championsday, werden zowel de heren als de dames B en C gehuldigd.

In een sfeervolle ambiance speelden de heren reeds voor het middaguur hun wedstrijd tegen de reserves van HVC uit Bargercompascuum. Een vooral fysieke tegenstander met erg veel lengte en voor deze klasse één van de betere keepers.

Ondanks dat de bank redelijk vol zat kon Kwiek niet over haar stelling basisopstelling beschikken. Jack Pruijn zat nog steeds in het buitenland en ook Willem Jan Hut en Erik Dekker waren beperkt inzetbaar vanwege hun blessures. In een tegenstander als HVC kende Kwiek dan ook een lastige ploeg omdat ze vanaf de eerste minuut het spel enorm vertraagden en het Kwiek simpelweg niet lukte om er makkelijk door te komen. Kwiek kende dan ook een hele stroeve start en keek zelfs bij 3-5 en 4-6 tegen een achterstand aan. Via enkele snelle aanvallen werd dit echter snel omgezet naar een 8-6 voorsprong en een 10-7 ruststand maar het liep niet echt lekker. In de dekking had men erg veel moeite met de fysieke kracht van HVC. Vooral op de cirkel stond een groot aanspeelpunt en had men alle moeite om de cirkellopers bij het doel weg te houden.

In de tweede helft kwam HVC echter aan het begin nog twee keer makkelijk tot scoren maar hierna was de pijp leeg en bij Kwiek ging het tempo juist wat omhoog. Het waren vooral de onder-scheppingen en afgeronde break-outs die er voor zorgden dat de score via 12-9 opliep naar 19-9.
De wedstrijd was daarmee gelopen maar nog niet gespeeld. In de 54ste minuut was er namelijk een vervelend opstootje waarbij een speler van HVC zijn zelfbeheersing volledig kwijt was. Toen de kruitdampen waren opgestegen en ook de spelers van HVC besloten om de wedstrijd te vervolgen gebeurde er weinig spannends meer en kon de bank in de laatste minuut samen met het publiek gaan genieten van het kampioenschap. Eindstand 22-13 en dus de 19de deze competitie. Volgende week zondag volgt de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij de reserves van DOS in Emmercompascuum.
Hier zou Kwiek nog 1 keer vol aan de bak moeten om ook deze laatste wedstrijd, en daarmee dus alle wedstrijden dit seizoen te winnen. Hierna volgt op dinsdag 22 april om 20:00 uur de 1ste ronde van de beker, thuis tegen Actief Paterswolde. Kwiek is er op gebrand om ook in de beker zo ver mogelijk te komen en tegen de nummer laatst uit de eerste klasse mag dit geen probleem zijn.