Kwiek heren boeken negende overwinning op rij

Emmercompascuum – Tegen de reserves van Hoofdklasser HVC had Kwiek het zeker de eerste 15 minuten moeilijk.

De ploeg uit Bargercompascuum, spelend in het naastgelegen Emmercompascuum, bestond uit een mengeling van ervaren en fysiek sterke spelers en een aantal jongere spelers die ook meespelen in het eerste van HVC. Of het nu het vroege tijdstip van 10:00 uur of dat de Kwiek heren gewoon niet scherp genoeg begonnen is niet duidelijk.

Wat wel duidelijk was is dat de heren niet los kwamen van HVC. Dit lag vooral aan de aanvallende kwaliteiten in de eerste helft. Verdedigend had Kwiek zijn zaakjes wel op orde, hoewel er af en toe te makkelijk ruimte weggegeven wordt op de hoekjes. Aanvallend liep het echter erg moeizaam waarbij gezegd moet worden dat de spelers het ook te vaak in een 1 op 1 situatie probeerden op te lossen maar daar stond simpelweg te veel fysieke kracht aan de kant van HVC tegenover. Kwiek moest het dus toch weer hebben van de snelle tegenaanval maar ook deze werd niet altijd benut omdat de ervaren keeper aan zijde van HVC af en toe toch een sta in de weg was. Tel daar een aantal ongelukkige acties van de arbiter bij en Kwiek kwam gewoon niet op stoom. Typerend was dan ook de 7-11 russtand waarbij de laatste goal inde slotseconde werd weggeven doordat een speler van HVC vrij mocht aanlegen vanaf een meter of 10. Het was zaak om de boel in de rust op orde te brengen anders zou het wel eens een pittige tweede helft kunnen worden.

In de tweede helft ging het 5 minuten gelijk op tot 9-13 maar daarna liep Kwiek via een 3-tal break-outs en een score vanaf de cirkel van Jack Pruijn uit naar 9-17 en was de wedstrijd gespeeld. Kwiek bleef hard werken in de dekking waardoor de scores aan HVC-zijde zich beperkten tot slechts 5 doelpunten in de tweede helft. Kwiek bleef echter ook mager in de scores, temeer omdat veel voordeelsituaties te vroeg werden afgefloten maar ook overtredingen niet werden bestraft. HVC had zeker een aantal 2 minuten tijdstraf verdient maar deze bleven wonderlijk uit. Aan Kwiek zijde werden voor mindere overtredingen echter wel spelers er uit gestuurd waardoor het juist Kwiek was die in ondertal kwam. Het was wel weer lovenswaardig dat juist in een situatie van ondertal Kwiek knap twee keer op rij scoorde. Kwiek wist uiteindelijk HVC toch op een verschil van 10 doelpunten te zetten waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch relatief eenvoudig in 12-22 eindigde.

Kwiek blijft hierdoor ook na haar 9de duel nog ongeslagen en hoopt dit volgende week thuis in sporthal Trasselt tegen de reserves van 2de Divisionist DOS. Deze ploeg haalde uit de laatste 7 wedstrijden ook 6 overwinningen en is dus absoluut in vorm. De wedstrijd is om 12:00 uur en voor de Kwiek heren de laatste van dit jaar alvorens op 5 januari de tweede competitiehelft start.