Kwiek heren eenvoudig langs SGV Slochteren

Hoogeveen– De Kwiek-heren speelden in de eigen sporthal Valkenlaan hun tweede wedstrijd van het seizoen tegen nieuwkomer SGV uit Slochteren. Een erg jong team met alleen maar A- en B-jeugd spelers.

Onderschatting zou dan ook welk eens de gevaarlijkste tegenstander van deze zondag kunnen worden. Gelukkig was daar geen sprake van en waren de heren goed bij de les.

Kwiek startte sterk en stond binnen no-time voor met een 6-1 voorsprong. De verwachting was dan ook dat Kwiek dit makkelijk zou doortrekken, ook in de score, maar dat viel uiteindelijk nog een klein beetje tegen. Toch genoot het publiek van goede acties en het snelle spel van Kwiek. Ook de tegenstander was snel maar mistte vooral de kracht om de Kwiek heren in de dekking tegen te houden en ook de Break-Out werd weer veelvuldig gehanteerd. Een sterk keepende Ronnie Kroezen zorgde ervoor dat als de heren van SGV er al een keer door kwamen dat dit niet automatisch tot een score leidde. Kwiek wist dan ook met een comfortabele 14-5 de rust te halen.

Na de rust werd de stand rustig uitgebouwd naar 18-5 maar daarna kwam toch enigszins de klad er in. Spelers gingen vooral voor eigen kansen maar ook de hoeveelheid balverlies viel op. Omdat de tegenstand echter minimaal was viel het in de score niet direct op maar trainer/coach Kamminga was op dat punt zeker niet tevreden. Wellicht dat ook het vele doorwisselen met een grote selectie enigszins debet hier aan is maar met een volle bank zou de scherpte in het veld echter nog meer aanwezig moeten zijn. Tweede keeper Edwin Hoogenberg stond in de 2de helft goed te keepen maar de omzetting in de dekking ging niet goed. Gekozen was voor een uitzonderlijke 5-1 dekking waarbij 5 spelers van de eigen cirkel af stonden te verdedigen. Dit pakte soms goed uit waardoor Kwiek makkelijk en snel in balbezit kwam maar af en toe liep er toch te makkelijk een spelers van SGV door waardoor zij in de tweede helft uiteindelijk 8 keer wisten te scoren. Kwiek zette hier 16 doelpunten tegenover maar dit hadden er met gemak 10 meer kunnen zijn.

De eindstand van 30-13 was dus weliswaar goed maar aan de magere kant gezien de verhoudingen in het veld. Na 2 overwinningen uit 2 wedstrijden kan er echter wel worden geconcludeerd dat de heren goed zijn begonnen aan de competitie. Zondag 27 oktober spelen de heren hun derde wedstrijd, op nieuw thuis, tegen Quick Hoogkerk, een voor Kwiek altijd lastige tegenstander. De week erop staat de zware uitwedstrijd tegen Merna uit Leens op het programma. De thuiswedstrijd van 27 oktober is om 13:55 uur in sporthal de Valkenlaan.