Kwiek heren geven nummer 2 V&S pak slaag

Hollanscheveld – Het publiek ging er eens goed voor zitten in sporthal de Marke. Wisten de heren van Kwiek de nederlaag van vorige week tegen de nummer 3 weg te spoelen of zou de competitie weer volledig open worden.

De nummer 2 V&S had immers in deze competitie ook nog maar 3 punten laten liggen en door de nederlaag van Kwiek was het gat nog maar 1 puntje. Tel daar de fysieke kracht van de Groningers bij op en Kwiek wist dat het deze middag alle kanten op kon.

Kwiek begon echter geheel volgens opdracht van trainer/coach Bernard Ballast uitermate geconcentreerd aan de wedstrijd. De dekking stond als een huis, keeper Ronnie Kroezen keepte als een beer en in de snelle tegen break-out werd de score snel uitgebouwd. Pas na zo’n 10 minuten kwamen de Kwiek heren aan een reguliere aanval toe, maar op het scorebord stond toen al een 5-0 score op het bord en Kwiek liet zich in deze fase van haar beste kant zien. Het publiek wist niet wat het zag en pas bij 7-0 mochten de Groningers voor het eerst een balletje in het net leggen. Via de stand 7-1 liep Kwiek echter steeds verder uit en via 10-2 en 12-3 werd de russtand van 15-4 bereikt. Een ongekende luxe tegen een ploeg met toch echt veel kwaliteit en niet voor niets de nummer 2.

In de tweede helft begon de Payroll Company ploeg wat ongeconcentreerd en bleek ook dat de eerste helft wel wat kracht had gekost. Toch bleef de voorsprong in stand omdat V&S er simpelweg niet aan te pas kwam. Kwiek bleef de break-out als sterke wapen benutten en via de alles zeggende standen 17-5, 19-8 en 21-10 liep Kwiek door naar een comfortabele 26-13 stand. Kwiek scoorde in deze fase vanuit alle posities en met een eindstand van liefst 15 doelpunten verschil, 29-14, lieten de heren zien over het juiste karakter te beschikken. De eerste nederlaag in 31 competitieduels had niet verlammend gewerkt maar had de heren de juiste motivatie gegeven voor dit topduel.

De mannen hebben het gat naar V&S weer naar 3 punten vergroot en zien nu Cometas als naaste concurrent op 2 punten. De competitie is dan ook nog lang niet beslist maar met deze overwinning doen de heren goede zaken hiervoor. Volgende week mogen de heren uiteraard geen misstap maken in de uitwedstrijd tegen Jahn II in Stadskanaal. Hierna spelen de heren de laatste ronde van 7 duels waarin alle tegenstanders nog een keer hun opwachting maken. Op 1 februari wacht Kwiek eerst het lastige uitduel in Sleen tegen Exito, de huidige nummer 5.