Kwiek heren kan titel niet meer ontgaan

Hoogeveen – In het sleutelduel van dit seizoen werd tegenstander Merna uit Leens getrakteerd op een fel en bij vlagen uitstekend spelend Kwiek. Overall was Kwiek gewoon de betere ploeg, zoals dit gehele seizoen al het geval is.

Actiefoto_krant_26012014.jpg

Merna was als laatste concurrent overgebleven maar ook nu wist Kwiek al in de eerste helft de tegenstander op een onoverbrugbare kloof te zetten. De uitstekend gevulde hal werd dan ook getrakteerd op een voorproefje op het kampioenschap.

Het was Kwiek dat furieus uit de startblokken kwam en voor dat Merna door had dat het vandaag om meer ging als alleen de overwinning was het al 3-0 via twee doelpunten van Mathijs van Veen en Jack Pruijn. De eerste goal van Merna viel uit een strafworp maar hier zette Kwiek direct weer twee goals tegenover. Hoe Merna vanaf dat moment ook probeerde om terug te komen in de wedstrijd, Kwiek wist steeds verder uit te lopen en vanaf alle posities te scoren. Daarnaast stond de dekking weer als een huis. Keeper Ronnie Kroezen was samen met de agressieve dekking enorm op dreef, zodat Merna geen enkele grip op de wedstrijd kreeg. Kwiek bleef er rustig op los scoren en snelle aanvallen werden zorgvuldig afgerond. Bij de stand 19-9 was de wedstrijd dan ook feitelijk al weer gespeeld, ondanks dat er nog een volledige helft gespeeld moest worden.

In de tweede helft had trainer/coach Kamminga ook in deze wedstrijd weer de gelegenheid om alle spelers en ook tweede keeper Edwin Hoogenberg in te brengen. Ondanks dat het spel in de tweede helft minder werd en er vooral fysiek gestreden werd vermaakte het publiek zich nog prima.
Het gat van 10 doelpunten bleef in stand en zodoende werd het thuisdoel, net als het uitduel, met 10 punten verschil gewonnen, eindstand 27-17. Kwiek blijft dus ook in haar 14de duel ongeslagen en zonder puntverlies en kan zich zo langzamerhand op gaan maken voor het kampioenschap. Met nog 6 duels te gaan is het gat naar Merna nu 5 punten en moet het heel raar lopen wil Kwiek dit nog laten liggen.

Komende zaterdag moet er echter nog een lastige horde genomen worden in St. Anna-Parochie. Boven in Friesland wachten de reserves van Hoofdklasser FHC op Kwiek en ook zij zullen het de heren lastig willen maken. FHC staat op de derde plaats en heeft tot op heden slechts vier duels verloren. In de thuiswedstrijd won Kwiek moeizaam maar uiteindelijk wel vrij ruim. Na vandaag is het echter niet meer de vraag of Kwiek kampioen wordt maar wanneer.