Kwiek heren maken zich op voor finalewedstrijd

Hoogkerk – De wedstrijd regen Quick uit Hoogkerk werd door Kwiek als tussendoortje gezien. Tegen de nummer 6 had Kwiek weinig tegenstand te dulden en was het vooral een kwestie van heel houden op weg naar de finale van komende zondag.

Om 14:15 uur zal Kwiek dan thuis in de Valkenlaan aantreden tegen de enige overgebleven concurrent, Merna uit Leens.

In haar redelijk vaste basis opstelling begon Kwiek ontspannen aan de wedstrijd tegen Quick. Een ploeg met louter spelers op leeftijd zodat het voor Kwiek vooral een kwestie was van snelle tegenaanvallen draaien en achterin de deur dicht houden. Het eerste kwartier lukte dit prima 2-8 stand. Ook het tweede kartier verliep zonder problemen. Af en toe werd er echter wel onzorgvuldig afgerond en onnodig balverlies geleden waardoor de ruststand van 5-13 aan de magere kant was. Direct na rust liep Kwiek uit naar 5-16 maar daarna was het spel van Kwiek wederom slordig. Quick was echter niet bij machte om aanvallend een vuist te maken en kwam derhalve ook niet meer dichterbij. Via de standen 7-17 en 9-20 liep Kwiek in de laatste minuten toch nog uit naar 9-25. Zonder kleerscheuren kwam Kwiek dus weg en kan men zich gaan opmaken voor wellicht de finale van het seizoen.

Kwiek is namelijk na 13 wedstrijden nog altijd ongeslagen, sterker nog, alle 13 wedstrijden werden gewonnen. Merna daarentegen verloor alleen nog maar van Kwiek en speelde gelijk tegen Meppel AZ en met nog 6 speelronden te gaan is de marge nog maar 3 punten. Bij een overwinning zal Kwiek de titel dan ook niet meer ontgaan maar Merna zal zich zeker niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Samen met Kwiek vormen zij verreweg de twee sterkste teams van deze klasse en kunnen beide teams waarschijnlijk ook in de eerste klasse prima bovenin meedraaien. De heren hopen dat in de thuiswedstrijd het publiek hen zal ondersteunen zodat er tijdens de daarop volgende Nieuwjaarsborrel nog meer reden voor een feestje is. Dat het een wedstrijd vol spanning en spektakel zal worden staat echter vast.