Kwiek heren met vliegende start nieuwe seizoen in

Meppel – De Kwiek-heren mochten zondag in de openingswedstrijd van het seizoen aantreden tegen de fysiek sterke en stugge ploeg Meppel AZ.

Een letterlijk en figuurlijk zware ploeg maar wellicht dat de oefenwedstrijd van de dinsdag ervoor tegen Hoofdklasser Actief Klazienaveen goed was geweest omdat ook dit een ploeg met veel fysieke kracht is.

Het team van Kwiek is ten opzichte van het afgelopen seizoen behoorlijk veranderd. Met de vertrek en het stoppen van vier spelers was er zelfs even een moment waarop de heren twijfelden aan een nieuw seizoen maar niets blijkt minder waar. De Technische Commissie van Kwiek heeft niet stilgezeten en naar een nieuwe trainer/coach werden liefst 4 nieuwe spelers binnengehaald. Deze nieuwe spelers geven een nieuwe smoel aan dit team waarbij na een vrij korte voorbereiding al wel duidelijk is dat men het vizier dit seizoen zeker op de bovenste plaatsen kan en mag richten. Hier is Meppel AZ inmiddels ook achter gekomen.

In een openingsfase waarbij Kwiek direct haar wapen voor dit seizoen toonde, namelijk de snelle tegenaanval, was het al vrij snel 0-3 in het voordeel van Kwiek. Meppel was echter vrij snel de eerste schrik te boven en kwam bij 5-5 voor het eerst weer langszij. Toch bleef Kwiek in de eerste helft de bovenliggende ploeg en ook de tweede kwartier van de eerste helft was het vooral de snelle break-out, waarbij vooral nieuwkomer Bas Krom, overgekomen van 1ste divisionist Unitas, die veelvuldig de doelman passeerde. Ook nieuwkomer Pascal Klaassens (HV Beilen) liet via 2 goals zijn aanwezigheid gelden. Daarnaast stond ook keeper Ronnie Kroezen goed waardoor er met een 8-11 ruststand gerust kon worden.

Direct na de rust was het Jack Pruijn, over van Tyfoon Zwolle, die liet zien dat zijn fysieke kracht op de cirkel een welkome aanvulling is in dit team. Maar liefst 7x werd er door hem gescoord in de tweede helft, vooral vanaf de cirkel. Tot 11-14 bleef het verschil rond de 3 doelpunten maar toen gaven de Kwiek-heren pas echt gas en via 11-20 en 13-23 was de wedstrijd gelopen. Meppel probeerde het snelle spel van Kwiek nog wel wat te ontregelen maar daarvoor moesten ze toch met enige regelmaat onreglementair aan de noodrem trekken. Dit koste ze uiteindelijk dan ook een volledig terechte rode kaart maar daar bleef het bij. Met een eindstand van 15-27 moest Meppel AZ haar meerdere kennen in de Hoogeveensche brigade die hiermee hebben laten zien dat er iets moois neergezet kan worden dit seizoen. Trainer/coach Richard Kamminga is dan ook tevreden met dit eerste resultaat maar waarschuwt nog voor te veel enthousiasme. Het is nog een hele lange weg en er komen nog sterke tegenstanders op ons pad.