Kwiek heren naar 20ste overwinning in laatste wedstrijd

Hoogeveen – Hoe moeilijk is het om tot het einde van de competitie de gretigheid te houden als het kampioenschap al gevierd is en de P/D-wedstrijden nog ver weg lijken te zijn. Dit bleek vandaag in de wedstrijd tegen nummer 7 Jahn II uit Stadkanaal.

Na eerder overwinningen dit seizoen van resp. 35-22 en 39-22 dacht iedereen dat de laatste punten vooraf al in de pocket waren.

De heren moesten in het laatste duel van de competitie echter tot het gaatje gaan om aan het eind van de 60 minuten tot een 28-27 overwinning te komen. Jahn II was optimaal gemotiveerd en had daarnaast ook nog een tweetal ervaren spelers uit het tweede overgeheveld waardoor er gewoon een sterke tegenstander stond. Kwiek moest het daartegenover stellen zonder Jack Pruijn en Bas Krom vanwege blessures en in de aanloop naar de P/D wedstrijden wilde trainer/coach Ballast dan ook geen risico’s nemen. Om die reden werd good old Piet van Slochteren voor de tweede keer aan het team toegevoegd en zeker niet onverdienstelijk waren zijn verrichtingen in het veld.

Kwiek speelde echter de hele wedstrijd slordig en was bij tijd en wijle gewoon niet bij de les. Wel waren er een aantal mooie aanvallen te noteren maar net zo gemakkelijker scoorden de gasten aan de andere kant. Bij een stand van 5-1 leek het allemaal nog goed te gaan maar bij 6-7 kwam Jahn II brutaal op voorsprong. Voor rust stelde het Payroll Company team echter orde op zaken en bereikte men een russtand van 15-12. Na de rust was de voorsprong echter als sneeuw voor de zon weer verdwenen en bij een stand van 16-16 kon het weer alle kanten op. Kwiek wist echter steeds een voorsprong van maximaal 2 punten te houden en het lukte Jahn II niet meer om volledig aan te sluiten. Aan het einde van de rit hielden de mannen nog 1 puntje over en met een stand van 28-27 trokken de Hoogeveense heren toch nog aan het langste eind.
Met deze 20ste overwinning in 21 duels en een doelsaldo van +178 hebben de heren aangetoond de terechte kampioen te zijn. De mannen mogen zich nu opmaken voor promotiewedstrijden op zaterdag 25 of zondag 26 april. Het vizier zal dan weer op scherp moeten staan maar “ met een fitte en gretige selectie moet promotie gewoon haalbaar zijn” aldus trainer/coach Bernard Ballast.