Kwiek heren ook in derde duel ongeslagen

Bargeroosterveld – Als debutant is iedere tegenstander in de eerste speelronde een onbekende maar van SVBO was bekend dat er altijd redelijke schutters rondlopen, de dat cirkelspeler in de gaten gehouden moet worden en dat het fysieke spel niet geschuwd

Ondanks dat SVBO de eerste twee wedstrijden verloren had was er absoluut geen sprake van onderschatting. De ploeg draait namelijk al een aantal jaren in de middenmoot van de 1ste klasse en kort daarvoor nog in de Hoofdklasse.

Voor trainer/coach Bernard Ballast was het vandaag even puzzelen omdat Pascal Klaassen naar de andere kant van de wereld is afgereisd en daarmee voorlopig afwezig. De niet geheel fitte Yamiro Heling nam daarmee de rechteropbouw voor zijn rekening en vanuit het tweede was de nog maar 16-jarige Jaimy Bosgra ook aan de selectie toegevoegd. De Kwiek mannen kwamen echter niet al te best uit de startblokken en liepen via 2-0, 4-2 en 6-4 steeds achter de feiten aan. Het had te maken met een fysiek sterke dekking en in de afronding stond regelmatig paal of lat in de weg of anders de uitstekende sluitpost van SVBO. Bij 6-8 was het lek nog niet te boven maar begon het wel beter te draaien. Bij 8-8 kwam Kwiek voor het eerst langszij in een fase waarin met name Mathijs van Veen en Peter Staaks de scores voor hun rekening namen. Kwiek liep uit naar 9-11 maar bij 11-11 was de voorsprong alweer verdwenen. Toch gingen de heren met 11-13 rusten door 2 goals van Mathijs van Veen.

Kwiek kreeg rust in haar spel, speelde meer haar eigen spel en benutte steeds meer de snelheid in de ploeg. Bij 13-18 leek de ploeg definitief weg te lopen maar SVBO dacht daar anders over. Bij 16-18 sloot SVBO weer aan maar Kwiek bouwde de marge toch weer uit naar 4. SVBO probeerde het gat te dichten maar bij 22-26 en nog 3 minuten te gaan was de buit binnen. Kwiek moest echter nog wel een terechte 2 minuten tijdstraf incasseren en mocht in de laatste 10 minuten zeker niet over de arbitrage klagen. In de laatste minuten werd er ook volgens Ballast zeer volwassen gespeeld en werd het balbezit gekoesterd. Met 24-26 en daarmee de derde overwinning in deze prille competitie staat Kwiek als promovendus keurig op kop van de ranglijst. In de komende weken zal echter moeten blijken wat dit waard is in de thuiswedstrijden tegen Cometas uit Leeuwarden en FHC uit Stiens.
Twee topploegen in deze klasse en daarna volgt V&S Groningen, wellicht de sterkste ploeg in deze klasse. Kwiek wil graag bovenin mee blijven draaien. Het begin is goed maar dat het niveau aanzienlijk hoger ligt als vorig seizoen is ook een feit en dat iedere wedstrijd weer een finale is hebben de heren het afgelopen seizoen niet meegemaakt.