Kwiek heren ook na 8 duels nog ongeslagen koploper

Hoogeveen – Tegen een reserveploeg van Eredivisionist Hurry Up uit Zwartemeer is het altijd afwachten wat er aan spelers meedoet. Deze keer bleek de angst echter niet terecht

want Hurry Up kon amper een team op de been brengen en was derhalve zwaar verzwakt afgereisd naar Hoogeveen.Hierdoor kon Kwiek ook vandaag weer rustig aan het doelsaldo werken. Iets wat in het begin van de wedstrijd prima lukte maar later erg zwak werd uitgevoerd.

Ook vandaag ontbraken er aan Kwiek zijde weer een aantal spelers en zijn Pascal Klaassen en Timon ter Wijlen nog beperkt inzetbaar na hun blessures. Toch kwam Kwiek furieus uit de startblokken en bij een stand van 15-0 wist Hurry Up pas kort voor de rust voor het eerst tot scoren te komen. De ruststand van 18-3 was dan ook veelbelovend voor de tweede helft. Inmiddels werd er echter al veelvuldig doorgewisseld en was ook eerste keeper Ronnie Kroezen gewisseld voor jeugdkeeper Daan van Broeckhuysen. Of het nu de vele wissels waren of de opdracht die in de rust gegeven werd, de tweede helft was niet om aan te zien. Aan de ene kant een ploeg die volledig onmachtig was en aan de andere kant een ploeg die welkansen creëerde maar ook veel balverlies lees, te veel kansen mistte en vooral niet meer geconcentreerd in de dekking stond.

Natuurlijk was de wedstrijd lang en breed gespeeld maar juist het ontbreken van handbalintelligentie aan Kwiek zijde in de tweede helft baart trainer/coach Richard Kamminga wel wat zorgen. Hurry Up zocht namelijk in de tweede helft steeds vaker de cirkel en de Kwiek verdediging verdedigde niet aan de balzijde maar en achter de cirkelspeler. Hierdoor werd de cirkel veelvuldig bereikt en deze was in balbezit slechts door een overtreding af te stoppen. Dit kostte Kwiek dan ook een aantal onnodige goals. Aanvallend verzuimde Kwiek om aanvallen voor elkaar op te zetten en werden 100% kansen, waaronder een aantal Break-outs niet benut. Dat de teller hierdoor op 31 bleef steken was dan ook geheel terecht en de komende 2 weken zal Kwiek echt uit een ander vaatje moeten tappen om de ongeslagen status vast te houden tot halverwege de competitie. Volgende week zal het uit tegen de nummer 6, HVC uit Bargercompascuum echt anders moeten. Aan de andere kant is het ook moeilijk om in wedstrijden die in 10 minuten gelopen is de concentratie de resterende 50 minuten vast te houden. Hopelijk zorgt een betere tegenstander voor een kwalitatief betere Kwiek. Het vroege tijdstip van 10 uur volgende week zondag zal echter ook niet door iedereen gewaardeerd worden maar een ploeg die kampioen wil worden moet zich ook daar doorheen bijten.

De stand aan kop is inmiddels
1. Kwiek 8-16 (+139)
2. Merna 8-14 (+110)