Kwiek heren op karakter langs medekoploper V&S

Na het topduel van vorige week tegen Cometas stond de volgende top duel in de 1ste klasse Noord op het programma. Kwiek, nog steeds spelend zonder de geblesseerde Yamiro Heling en de nog altijd afwezige Pascal Klaassen, moest het met slechts 1 veldwissel

Aan de andere kant stond een compleet V&S die door een net iets beterdoelsaldo aan kop van de ranglijst stond. Daarbovenop was ook begeleider Erik Dekker afwezig en moesten de heren tot overmaat van ramp ook nog in iets te ruime roze shirts spelen omdat het uitshirt niet aanwezig was. Geen ideaal scenario voor de Payroll Company formatie uit Hoogeveen om deze eerste finale van het seizoen te spelen.
Na nog geen 2 minuten spelen hadden de Groningers er al twee in liggen en stond de teller bij Kwiek nog op 0. De heren mochten direct vol aan de bak maar het liep niet echt lekker. Bij de stand 4-2 kwamen de heren wat beter in de wedstrijd maar de fysieke kracht bij V&S, zowel in de aanval als de dekking, maakte het dat de heren het gewoon erg lastig hadden. Gelukkig kon een aantal keren de break-out als extra wapen gehanteerd worden waardoor Kwiek in het spoor van V&S kon blijven. Toch bleef men steeds tegen een kleine achterstand aankijken en kon men het gat niet volledig dichten voor de rust, russtand 10-8 voor V&S. Ook na de rust duurde het lang voordat Kwiek de aansluitingstreffer scoorde maar toen ging men ook vol gas door en liep Kwiek zelfs uit naar een 21-24 voorsprong. Met nog een kleine 10 minuten te gaan leek dit een relatief veilige marge, maar in het handbal blijkt maar weer dat dit gat zo weer gedicht is en inderdaad bij 24-24 was het weer volledig in evenwicht. Hierna leek Kwiek nog steeds aan het langste eind te trekken maar een 2-tal 100% kansen werden gemist en bij 26-26 met nog 1,5 minuut te gaan was het bibberen aan beide kanten. Kwiek scoorde echter de 27-28 en had kans op de 27-29 maar oog in oog met de doelman van V&S werd er jammerlijk gemist. V&S had dus nog 1 kans maar een schot enkele seconden voor het einde werd door Ronnie Kroezen onschadelijk gemaakt en de buit was binnen. Beide keepers stonden vandaag weer goed en samen met een hard werkende dekking werden er weer 2 punten aan het totaal toegevoegd.

Landelijke Beker

A.s. dinsdag om 20:30 uur staat er in de Valkenlaan een voor Kwiek redelijke unieke wedstrijd op het programma. Door het winnen van de afdelingsbeker afgelopen seizoen mogen de heren uitkomen in de Landelijke Beker. Helaas heeft men het niet echt getroffen met de ongeslagen koploper in de hoofdklasse, Cirkeltijgers uit Groningen, als tegenstander. Toch zullen de heren hun huid duur willen verkopen voor hun eigen publiek. In een bekerduel gelden andere wetten en zullen de heren wederom willen laten zien waartoe ze in staat zijn. Dat er een aantal spelers wederom missen is een aderlating maar geeft spelers uit het tweede weer een kans om zich bij trainer/coach Ballast in de picture te spelen.