Kwiek heren op weg naar 3de voorbereidingsweek

Op dinsdag 12 augustus is het avontuur in de 1ste klasse voor de heren begonnen. Met een 2-tal buitentrainingen in het Steenbergerweidepark in Hoogeveen en in het bos bij Echten is er eerst gewerkt aan de basisconditie.

2014-08-12_19.45.30.jpg

Onder bezielende begeleiding van de nieuwe trainer/coach Bernard Ballast zijn de heren ook dit seizoen gebrand op een goed resultaten na het super seizoen van vorig jaar.
 

Achter de schermen wordt er al maanden gewerkt aan de randvoorwaardelijke zaken om de herenkant weer verder op de kaart te zetten.
 

Niet alleen een nieuwe trainer/coach, maar ook een begeleider, te weten Erik Dekker. Erik is herstellende van zijn zware knieblessure en neemt vooralsnog de rol waar van teambegeleider. Ook aan de spelersgroep is aardig “gesleuteld”. Zo is “good-old” Peter Staaks terug van weggeweest, komt Yamiro Heling over van 2de klasser HV Beilen en zijn youngsters Jaime Bosgra en Danny Klomp ook weer op het handbalveld te bewonderen. Met de toevoeging van dit 4-tal en de terugkeer van Richard Kamminga als speler is de spelersgroep gegroeid tot bijna 20 spelers en kunnen we in de eerste en tweede klasse twee volwaardige teams op de been brengen, hetgeen dan ook zal gebeuren.
 

Het aantal trainingsuren ruim verdubbeld en de voorbereiding op het seizoen is 8 weken. Qua sponsoring wordt er achter de schermen ook nog hard gewerkt om het plaatje volledig rond te krijgen. Al met al een ambitieuze uitdaging die we met de heren aangaan met als doel het maximale eruit te halen. Na de zaaltrainingen van deze week is zondag een teambuildingsdag in Kalenberg waarbij gekeken zal worden of iedereen het droog weet te houden in de kano. Vervolgens wordt volgende week het trainingsprogramma verder opgeschroefd waarin zaterdag en zondag een 3-tal extra trainingssessies op het programma staan aangevuld met een eerste oefenwedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden, afgelopen seizoen de nummer 2 in de landelijke Hoofdklasse en op een haar na promotie gemist naar de 2de Divisie. De heren kunnen vol aan de bak!